Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Pe 15 ianuarie, sărbătorim o zi specială în cultura noastră românească. Cu emoție și admirație, anul acesta comemorăm 174 de ani de la nașterea celui mai mare poet al neamului nostru, Mihai Eminescu.

Cu fiecare vers pe care l-a scris, Eminescu a reușit să pătrundă în sufletele noastre și să ne transmită emoții profunde și sentimente autentice. Poeziile sale sunt ca o fereastră către lumea interioară a fiecăruia dintre noi, în care putem găsi răspunsuri la întrebările noastre cele mai adânci.

Eminescu a fost un vizionar, un poet al iubirii, al naturii și al libertății. Versurile sale au puterea de a ne trezi simțurile și de a ne face să ne îndrăgostim de frumusețea lumii înconjurătoare. Fie că vorbește despre dragoste, tristețe sau mister, el reușește să ne atingă sufletul și să ne facă să reflectăm asupra vieții și a sensului ei.

În această zi specială, ar trebui să ne oprim pentru un moment și să ne amintim de moștenirea lăsată de acest mare poet. Să ne bucurăm de versurile sale și să ne lăsăm purtați de magia cuvintelor sale. Să ne inspirăm din viața și opera sa și să ne străduim să fim mai buni, mai sensibili și mai conectați la frumusețea din jurul nostru.

Mihai Eminescu a fost și va rămâne un simbol al culturii românești, iar în fiecare an, pe 15 ianuarie, îl cinstim și îi aducem un omagiu binemeritat. Să ne amintim mereu de el și să îl păstrăm în inimile noastre, pentru că prin poezia sa, el trăiește în eternitate.

Am avut ocazia să mergem pe urmele lui Eminescu prin București, prin intermediul tururilor organizate de Damian Anfile. Acum aveți ocazia și voi să vedeți un astfel de tur.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.