Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Festivalul de folk și baladă „Poarta Sărutului“ aniversează în acest an împlinirea a 15 ani de la prima ediție. Manifestarea se va desfășura pe parcursul a două zile, vineri, 12 august, și duminică, 14 august, ca urmare a decretării zilei de Doliu Național în data de 13 august, când vor avea loc funeraliile reginei Ana. paul-popescu

Concurenții își vor putea demonstra talentul doar într-o singură zi, dacă vor trece de etapa de preselecție. „Festivalul trebuia să se desfășoare pe parcursul a trei zile, dar, având în vedere că 13 august a fost decretată zi de doliu național, am luat hotărârea ca în această zi să nu se organizeze vreun eveniment. Astfel, concursul se va desfășura doar în data de 12 august“, a spus Alexandru Bratu, directorul Școlii Populare de Artă Târgu Jiu. Trofeele festivalului au fost concepute de către sculptorul Paul Popescu.
Președintele juriului va fi Emeric Imre. Din juriu mai fac parte: Teodora Ionescu, Viorel Gârbaciu, părintele festival, Ovidiu Mihăilescu, Spiridon Popescu și Sorin Minghiat.

Recitaluri de excepție

Amfitrionii festivalului vor fi artiștii Adrian Beznă și Andrei Maftei.  Festivalul va debuta vineri, 12 august, la ora 17:00 când concurenții își vor prezenta creațiile în fața publicului și a juriului. Până acum și-au anunțat prezența 12 folkiști și grupuri, la care se vor adăuga și cei care participă la Tabăra de folk de la Calafat. Numărul maxim de candidați admiși să cânte pe scena festivalului este de 30.
Recitalurile de vineri vor fi susținute de Emeric Imre, Andrei Păunescu, Adrian Beznă, Ovidiu Mihăilescu, Florin Camen, Cătălin Stepa, Vasile Mardare și Mădălina Amon.
Duminică, 14 august, va avea loc Gala Laureaților, după care vor urma recitalurile susținute de Ducu Bertzi, Vasile Șeicaru, Vali Șerban, Dan Vană, Ștefan Geraksiev și Mihai Boicu, câștigătorul de anul trecut.

 emeric imre FOLK
Biletul de intrare la festival va costa doar 5 lei. „Am luat decizia să introducem o taxă de intrare pentru a obține fondurile necesare organizării în bune condiții a evenimentelor următoare și a diversifica gama de turiști invitați. Am studiat și taxele percepute la alte festivaluri din țară. De exemplu, la Festivalul de la Gărâna se percepe o taxă de intrare de 50 de lei. Suma este mai mult simbolică“, a spus Alexandru Bratu.
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.