Patru zile de poezie închinate lui Tudor Arghezi. Festivalul internațional de literatură va avea loc la Târgu Jiu și Târgu Cărbunești

Patru zile de poezie închinate lui Tudor Arghezi. Festivalul internațional de literatură va avea loc la Târgu Jiu și Târgu Cărbunești

- in Carte, Evenimente, Slider
1
340 vizualizari

Cea de-a 38-a ediţie a Festivalului internațional de literatură „Tudor Arghezi” se va desfășura în perioada 17 – 20 mai 2018 în Târgu Jiu și Târgu Cărbunești, localitate unde marele poet își are rădăcinile. 

Festivalul omagiază pe cel care rămâne unul dintre cei mai mari scriitori ce i-a dat literatura română de-a lungul timpului şi îşi propune să contribuie la stimularea pe criterii valorice a scrisului românesc contemporan, inclusiv pentru cunoaşterea şi promovarea operei argheziene, în ţară şi peste hotare. Festivalul se adresează creatorilor de literatură şi exegeţilor în arghezologie din ţară, precum şi vorbitorilor de limbă română din comunităţile de peste graniţe, cu preocupări în domeniu.

Festivalul are patru secțiuni. În cadrul secțiunii «OPERA PRIMA» (volum de debut în poezie) editurile au fost invitate să facă o serie de nominalizări. Secțiunea CUVINTE POTRIVITE, este destinată volumului de poezie în manuscris, deschis autorilor români nedebutaţi, având vârsta maximă de 47 ani. Manuscrisele nu trebuie să depăşească 100 pagini.

La secțiunea BILETE DE PAPAGAL, pentru grupaj de poezie, pot participa poeţii ce-şi aşteaptă consacrarea, cu un grupaj de minim 10  poezii, într-un singur exemplar. Pentru această secţiune juriul are dreptul de a redistribui premiile. Câştigătorii locului I de la ultimele trei ediţii nu sunt acceptaţi în concurs.

Ultima secțiune este cea de ARGHEZOLOGIE, deschisă scriitorilor români pentru exegeze, care au ca obiect de studiu viaţa şi opera lui Tudor Arghezi (studii publicate sau în manuscris).

Întâlniri cu cititorii

În cadrul festivalului vor fi organizate lansări de carte, conferinţe de presă, întâlniri cu cititorii şi vizitarea muzeului „Tudor Arghezi”, din oraşul Târgu-Cărbuneşti.

Festivalul este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Christian Tell ”, Consiliul Local și Primăria Târgu Cărbunești, Ansamblul Artistic Profesionist „ Doina Gorjului ”, Liga Culturală „Fiii Gorjului ” București, Universitatea „ Constantin Brâncuși ” și Uniunea Scriitorilor din România.

1 Comment

  1. Când și unde se anunță rezultatele concursului internațional Tudor Arghezi 2018.

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.