Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Festivitățile care vor marca deschiderea noului an academic la Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu se vor desfășura în data de 30 septembrie, începând cu ora 9:30, în sala „Horațiu Mălăele” din sediul Universității din Campusul Studențesc Debarcader. Patru mari personalități din România vor primi titlul de „Doctor Honoris Causa” din partea UCB Târgu-Jiu.

De la ora 11:30 va avea loc ședință festivă a Senatului a UCB și o festivitate de decernare de Doctor Honoris Causa al Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu a patru mari personalități. Va primi acest titlu Nicolae Dabija, poet, scriitor, Membru al Academiei de Științe a Republicii Moldova, Membru de Onoare al Academiei Române din 2003, Președintele Asociației Oamenilor de Științe, Cultură și Artă din Republica Moldova, Vicepreședinte al Ligii Culturale a Românilor de Pretutindeni și Membru de Onoare al Congresului Mondial Român, Redactor-șef al săptâmănalului ”Literatura și artă”, organ al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova. Aceasta a primit următoarele distincții în România: pe 1 decembrie 2000, Ordinul Steaua României în grad de Comandor-conferit de Președintele României prin Decretul nr.567 ”pentru remarcabila sa operă poetică și implicarea sa în redeșteptarea spiritualității românești”, pe 15 ianuarie 2000, Medalia guvernamentală a României ”Eminescu. 150 de ani de la naștere”, conferită de Președintele României.

Va mai primi distincția din partea UCB și Vincezo Bianchi, profesor universitar, pictor, poet, multiplu Doctor Honoris Causa, unul dintre cei mai apreciați sculptori contemporani, distins cu numeroase premii internaționale, membru a numeroase academii de arte. De asemenea, și Branislav Micunovic, profesor universitar, Ambasador al Muntenegrului în Serbia( fost ministru al culturii), renumit regizor, distins cu numeroase premii internaționale. De asemenea, titlul îi va mai fi acordat și lui Gheorghe Avornic, dr. Hab. În drept, prof. Univ- rectorul Universității de Științe Politice și Economice Europene „Constantin Stere” din Chișinău, multiplu DHC, președintele Uniunii Juriștilor din Moldova, vicepreședinte al Uniunii Internaționale a Juriștilor ( din 2002 până în prezent), redactor șef al Revistei Naționale de Drept (Republica Moldova), membru al Consiliului Superior al Magistraturii din Republica Moldova, vicepreședinte al Curții Internaționale de Arbitraj Comercial, director al Instiului de Cercetări Științificee în Domeniul Dreptului din Republica Moldova. A scris numeroase lucrări premiate internațional. În 2006 a fost declarat savantul anului.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.