Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Pasionată de limbile romanice, Patricia Popescu din Novaci este olimpică la limba franceză. Nu trece zi fără să lucreze la această disciplină, deoarece subiectele de la olimpiada națională nu vor fi ușoare. Eleva este pregătită de profesorul Alina Țicu, omul care, pe lângă cei din familie, o susține foarte mult pe adolescentă să își urmeze visurile! 

patricia Novaci 2 patricia novaci 3

Elevă a Liceului Teoretic Novaci, Patricia Popescu s-a calificat și anul acesta la olimpiada națională de limba franceză. Este pasionată de când era copilă de cultura și limba francezilor și își dorește să devină din ce în ce mai bună la această materie. Patricia are rezultate școlare foarte bune, fiind un copil ambițios și responsabil. Deși este abia în clasa a X-a-, la profilul filologie, Patricia spune că pe viitor ar vrea să urmeze facultatea de Litere, dar și Psihologia la București. Patricia a reușit anul trecut să obțină punctajul cel mai mare la etapa județeană a Olimpiadei de limba franceză la clasa a IX-a, reprezentând județul nostru la etapa națională unde a obținut mențiune specială, performanță pe care a repetat-o în acest an obținând din nou locul I la clasa a X-a și urmând să meargă la etapa națională, care se va desfășura în perioada 24 -28 aprilie 2017 la Gura Humorului. „Doamna Țicu este diriginta mea și pot spune că a fost persoana care m-a susținut necondiționat încă de când participarea la olimpiada națională era doar un vis. Aș vrea să urmez Facultatea de Litere, secția Limbi Moderne Aplicate și în paralel, pe cea de Psihologie. Și anul trecut am participat la Olimpiada de Limbi Romanice și m-am calificat la faza națională. Din fericire, performanța s-a repetat și în acest an. Atât în clasa a IX-a, cât și acum am participat și la OLAV (Olimpiada Lectura ca Abilitate de Viață). M-am bucurat, de asemenea, și de susținerea constantă a familiei mele pe tot parcursul pregătirii mele și după aceea”, a afirmat adolescenta din Novaci.

Pregătirea pentru olimpiadă nu este ușoară, însă fata muncește mult pentru a avea rezultatele scontate. Iubește ceea ce face, așa că spune că nu consideră un efort orele petrecute învățând la limba franceză. „M-am pregătit pentru această olimpiada o perioadă îndelungată. Succesul cere un efort susținut, un anumit timp alocat studiului. Faptul că lucrez în fiecare zi la limba franceză a devenit pentru mine un reflex. Dacă iubești ceea ce faci, efortul devine infim!”, a povestit Patricia Popescu.

patricia novaci 1 patricia Novaci 7

A vizitat Franța și s-a îndrăgostit iremediabil!

Inteligentă și pasionată, Patricia își folosește timpul liber pentru a-și perfecționa cunoștințele de limba franceză, așa că citește cărți în această limbă și nu numai. Anul trecut, adolescenta a avut ocazia să viziteze Franța, în cadrul unui proiect al liceului și a fost fascinată de tot ce a văzut și de ce a aflat! „Pasiunea pentru limba franceză mi-a fost cultivată încă din copilărie, din clasele mici. Doamna Teodora Meseşan, profesoara mea de limba franceza de la V-VIII, a pus bazele acestei pasiuni de mai târziu. Îmi petrec mare parte a timpului liber citind cărți sau vizionând filme, piese de teatru în limba franceză. Am vizitat Franța în 2016, în cadrul unui schimb de experiență între Liceul Teoretic Novaci și Liceul Rochefeuille, din Mayenne. Această experiență a contribuit masiv la îmbogățirea cunoștințelor mele lingvistice, dar și culturale. Cultura franceză, acel savoir-vivre tipic francezilor, mă fascinează”, a spus Patricia. Își dorește să repete experiența, căci s-a îndrăgostit de Franța!

Patricia Novaci 6 patricia novaci Novaci 4

În perioada petrecută acolo, Patricia a locuit câteva zile la o familie dintr-o localitate franceză, iar faptul că a putut conversa cu ei, a ajutat-o foarte mult: „Acest schimb de experiență a reprezentat pentru mine cel mai potrivit mod de a-mi perfecționa limba franceză. Conversațiile cu persoane native ajută enorm la atingerea unui nivel superior al limbii. Ceea ce a contat mult pentru mine a fost faptul că am avut posibilitatea să îmi petrec două zile într-o familie din Mayenne, să le cunosc stilul de viață, obiceiurile. Am legat prietenii numeroase și mă bucur că încă ținem legătura pe rețelele de socializare. Plus că am vizitat locuri de o valoare culturală și turistică semnificativă: Le Mont Saint-Michel, Cancale, Mayenne, Laval”, a declarat eleva Liceului Teoretic Novaci.

Novaci franta

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.