Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Expoziția de păsări și animale mici care a fost deschisă în perioada 6-8 ianuarie, la Liceul Sportiv din Târgu Jiu, s-a bucurat de un mare succes. Peste 450 de vizitatori au venit să admire exemplarele de rasă, unele dintre acestea valorând sute de euro. Cel mai valoroasă pasăre care a putut fi admirată în cadrul expoziției a fost un papagal din rasa „Gri african“.

img_1473

Papagalul Jako a primit titlul de campion. Este singurul exemplar din rasa «Gri african» din județul Gorj, iar valoarea acestuia depășește 700 de euro.

„Am luat titlul de campion la păsări exotice cu papagalul «Gri african». După aprecierea mea este, ca valoare și frumusețe, al doilea după «Ara», care rămâne regele papagalilor. Din câte cunosc, nu mai există în județul Gorj un alt exemplar de «Gri african». Este o pasăre sociabilă, nu scoate sunete stridente, așa că este foate plăcută într-o locuință. Valoarea lui depășește 700 de euro. Chiar am avut solicitări, dar nu m-am gândit să-l dau, pentru că între mine și pasăre se creează o legătură strânsă și îmi este greu să mă despart de aceasta“, ne spune proprietarul acestuia Gheorghe Spineanu, din comuna Bălești.

Gheorghe Spineanu a mai participat la expoziție cu mai multe găini și fazani, care au fost apreciate și au primit titlul de „Campion“.

„Am participat la expoziție cu găini din rasa Brahma, la care am obținut titlul de campion cu o găină. Am mai participat cu exemplare din rasa Orpington, la care am reușit să câștig două titluri de campion cu două femele, una «porțelan» și cealaltă «negru»“, a mai spus crescătorul din comuna Bălești.

Aproximativ 450 de vizitatori au venit să admire exemplarele de rasă de la expoziția de păsări și animale mici. Manifestarea a fost organizată de către Asociația Crescătorilor de Păsări și Animale Mici de Rasă Gorj și se află la cea de-a doua ediție. Au putut fi admirate găini și cocoși de diferite rase, porumbei, păuni, fazani, rațe, porumbei, papagali și iepuri.

„Este un câștig mare pentru că ne dăm seama că vin din ce în ce mai mulți vizitatori care sunt pasionați și doresc să crească și ei păsări sau animale, iar copiii sunt bucuroși. La expoziție au participat 30 de crescători care fac parte din asociația noastră. Din Asociația Crescătorilor de Păsări și Animale Mici de Rasă Gorj fac parte crescători din Timișoara, Hunedoara, Vâlcea, Dolj, Olt și Gorj. La expoziția am avut 180 de păsări, dintre care 84 de rasă grea, 34 mixte, pitice, rasă ușoară, păsări de rasă exotică, porumbei și iepuri de diferite rase. În total au fost peste 500 de exponate“, a precizat Constantin Mândruț, președintele Asociației Crescătorilor de Păsări și Animale Mici de Rasă Gorj.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.