Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Editura Tracus Arte, în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român, vă aşteaptă sâmbătă, 2 aprilie 2022, ora 14.00, la Sala Acvariu unde va avea loc lansarea volumului „Pălăriile sunt excepționale”, de Matei Dimonu, ilustrat de Nicoleta Stoian, apărut la editura Tracus Arte. În fiecare an, pe 2 aprilie, data naşterii renumitului scriitor Hans Christian Andersen, sărbătorim și Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii.

„În urma unei întâlniri neobișnuite, un cal obișnuit, pe nume Ilie, decide să fugă de la ferma pe care a știut-o toată viața și să pornească în căutarea obiectului pe care l-a vrut toată viața fără să știe: o pălărie de soare. Înainte de a-și termina călătoria, are câteva popasuri de făcut.

Nu exista lucru care să determine acest lipițan să aibă gânduri în afara țarcului său. Ideea de a părăsi țarcul pentru deșert părea a fi una extrem de stupidă, chiar și pentru un cal fără prea multe păreri. Aceste concluzii au fost bine zidite în capul său după ani și ani de trăit în țarcul său. Toate acestea s-au schimbat în numai jumătate de minut.” ne este precizat de către organizatori.

Matei Dimonu

Născut în 2002, absolvent al Colegiului Național „Ion Neculce” și student al Facultății de Limbi și Literaturi Străine din București, Matei Dimonu este un scriitor debutant, bucuros că poate fi citit. Îi plac pălăriile.

Născută în 2001, absolventă a Colegiului Național „Iulia Hașdeu” și studentă a Facultății de Chimie Medicală din Timișoara, Nicoleta Stoian este o ilustratoare fenomenală. Îi plac pălăriile.

Invitați, alături de autor, la acestă lansare sunt Alina Bottez, Maia Morgenstern, Vasile Ernu, iar modereatorul o să fie Ioan Cristescu.

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.