Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

insulita-1Asociaţia Cercetaşilor Tradiţionali a cerut Primăriei Târgu-Jiu ca un drum public de acces aflat în zona Insuliţei de pe Jiu să fie denumit „Aleea Cercetaşilor ”. Propunerea a fost acceptată, iar aleşii oraşului au votat hotărârea prin care aleea de circulaţie pietonală se va numi în acest fel.

În referatul privind atribuirea acestei denumiri s-a precizat şi motivul pentru care a  fost ales numele:  „Aleea Cercetaşilor, alee de circulaţie pietonală, aflată în partea de Est a Insulei Jiu, mărginită la Sud de Podul Ferdinand şi la Nord de parcare publică. Motivăm aceasta prin faptul că în anul 1914 a luat fiinţă Legiunea «Domnul Tudor» şi Cohorta «Târgu-Jiu», iar Ecaterina Teodoroiu a fost cercetaşă în Cohorta «Pastorul Bucur» şi prin aceea că aleea se află în apropierea Podului Ferdinand, loc unde s-a petrecut Bătălia de la Podul Jiului, la care au participat şi cercetaşii din Legiunea «Domnul Tudor», ajutând la evacuarea răniţilor şi aprovizionarea  cu muniţie soldaţilor între 14-27 octombrie 1916”.

Potrivit iniţiatorilor acestui proiect care a fost aprobat de administraţia publică locală, Podul Ferdinand reprezintă un reper al cercetăşiei în România. Unitatea „General Dragalina” a informat că: „Prezenţa Aleii Cercetaşilor ar aduce servicii comunităţii locale prin popularizarea cercetăşiei la alternativă de educaţie non-formală pentru copii; realizarea unui spaţiu simbolic unde cercetaşii să se întâlnească pentru a participa la diverse activităţi sau pentru a discuta despre proiectele cercetăşeşti pentru comunitatea oraşului nostru”.

Asociaţia Cercetaşilor Tradiţionali, filiala Gorj – Unitatea „General Dragalina”-  a luat fiinţă la 18 octombrie 2014, cu ocazia primei reconstituiri istorico-militare a Bătăliei de la Podul Jiului.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.