Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” din Suceava urmăreşte în permanență creşterea gradului de interacţiune cu publicul său ţintă prin oferirea unor servicii sau programe gratuite cu adresabilitate directă. „Ora Poveștilor” este un program ce urmărește să trezească în sufletele avide de cunoaștere ale copiilor dorința de a se apropia de carte, dorința de a citi, respectul față de carte și încurajarea exprimării libere.

Pentru copii, dezvoltarea competențelor de lectură este esenţială, iar accesul liber la lectură şi, pe această bază, la informare şi cunoaştere, se impune în societatea modernă ca unul dintre drepturile fundamentale ale copilului.

„Copilăria, adolescenţa şi post-adolescenţa sunt perioade optime ale învăţării, iar copilul-cititor de azi va deveni adultul-cititor de mâine.

Vârsta copilăriei este cea mai favorabilă perioadă pentru acumularea unor impresii puternice, este vârsta imaginației, a visării și a jocului. Lectura influențează formarea personalității copilului, educația și cunoașterea, iar abilităţile de lectură deprinse în copilărie devin o pasiune pentru tot restul vieţii”, au precizat reprezentanții muzeului.

Programul oferit pentru „cei mici” sub forma unui „club de lectură” va fi organizat pe grupe de vârstă, respectiv:

  • grupa de vârstă 8-10 ani, în fiecare luni, între orele 14.00-15.00, iar
  • grupa de vârstă 10-12 ani, în fiecare luni, între orele 15.00-16.00.
Participarea doritorilor este gratuită, iar înscrierile se fac la Secția împrumut pentru copii a bibliotecii.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.