Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

coloana-infinita-targu-jiuOperele care alcătuiesc Ansamblul Monumental „Calea Eroilor” din Târgu Jiu, ridicat de Constantin Brâncuși, sunt inspectate în perioada 29 – 31 martie de către o echipă de specialiști de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică Bucureşti.

Activităţile se desfăşoară în cadrul programului multianual de monitorizare a operelor și au drept scop controlul funcționării și întreținerea stației de monitorizare a condițiilor meteo și de microclimat. De asemenea, specialiştii mai au ca temă completarea cu analize de material a hărții cu punctele de interes pentru programul de urmărire și a temei pentru proiectul de intervenție.

„Prezența echipei INCDO la Târgu-Jiu face parte din colaborarea încheiată între această instituție și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare «Constantin Brâncuși» încă din anul 2015”, se arată într-un comunicat al Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuşi”.

Anul trecut, specialiştii nu au putut să monitorizeze Coloana „Fără de Sfârşit“, pentru că nu a putut fi înălţată de la sol o dronă în vederea analizării monumentului deoarece nu au fost obţinute toate analizele speciale.

Analiza care este efectuată are drept monitorizarea modului în care operele de artă se comportă în timp, identificarea zonelor vulnerabile şi a factorilor care duc la deteriorarea lucrărilor de artă.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.