Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

IMG_3086[1]Iubitorii de artă din judeţul Gorj au posibilitatea să se întâlnească, la Muzeul Judeţean de Istorie, cu lucrările artistelor Rodica Jianu şi Lidia Mărgelu, care sunt reunite în cadrul expoziţiei „Diptic“.

Vernisajul expoziţiei a avut loc în prezenţa mai multor iubitori de artă. Lucrările prezentate publicului sunt realizate în diferite tehnici. „Am folosit tehnică diverificată: pictură pe pânză, în ulei, în acrilic, obiecte textile, colaj textil şi pe pânză. Un număr de 18 lucrări din cadrul expoziţiei îmi aparţin.

Mesajul este foarte simplu: omul-pomul, o relaţie dintre om şi natură“, a precizat Rodica Jianu, care se află la cea de-a doua expoziție personală. Artista s-a născut în județul Timiș, dar trăiește de mult timp în Craiova. Rodica Jianu este cadru didactic la Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Odobleja“ din Craiova, unde predă educație vizuală.

Să nu uităm să fim copii
Lucrările realizate de Lidia Mărgelu întruchipează personaje mitologice în care se regăsesc elemente și simboluri de etnografie românească.

„Este o reală plăcere să mă aflu printre oameni dragi și foarte ospitalieri. Am cumulat 15 lucrări care însumează tehnici diferite de lucru. Avem lucrări de artă textilă, tehnica icoanei pe sticlă trecută prin filtrul personalității proprii și tehnică clasică de ulei pe pânză. Mesajul pe care doresc să-l transmit este acela de a nu uita să fim copii, să avem sufletul plin de bucurie, atât de mult încărcat cu bunătate și vise, încât să putem să oferim celor din jur bucurii și clipe frumoase”, a spus Lidia Mărgelu, care este profesor de artă vestimentară la Liceul de Arte Plastice „Marin Sorescu” din Craiova.

Are numeroase participări la tabere de creații și expoziții de arte plastice. A urmat o specializare la la Centrul de Studii Europene din Florența, în urma obținerii unei burse „Comenius”. Lidia Mărgelu se află la cea de-a treia expoziție personală.

IMG_3071[1]

„Rodica Jianu păstrează legătura cu rădăcinile neamului și ale evoluției, pornind și întorcându-se la ideea de copac și cea de materialitate primară: colajele sale textile oferă nu doar o experiență vizuală, ci și una tactilă, aproape brută, neîntinată și nesupusă unor norme.

Pe de altă parte, lucrările Lidiei Mărgelu au ceva din solemnitatea icoanelor și din dulceața poveștilor românești, păstrate și povestite din generație în generație.

Cuplul este punctul în care lumea sa începe și se termină, într-un cerc perfect din care ies și intră personajele originare”, a explicat Dorina Cioplea, muzeograf de artă.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.