Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Viorel Gârbaciu, fostul director al Școlii Populare de Artă Târgu Jiu, ar putea fi desemnat cetățean de onoare al municipiului Târgu Jiu. Inițiativa vine după trecerea în neființă a omului de cultură, astfel că propunerea va fi făcută în Consiliul Local. Titlul de cetățean de onoare post mortem va fi oferită pentru valoroasa contribuție pe care Viorel Gârbaciu a avut-o în cultura Gorjului.  

Propunerea va fi dezbătută alături de consilierii locali ai municipiului Târgu Jiu. „Cred că toți colegii din Consiliul Local vor fi în asentimentul meu și al cetățenilor care propun ca omul de cultură Viorel Gârbaciu să devină cetățean de onoare al municipiului Târgu Jiu. Voi iniția acest proiect de hotărâre, iar în perioada următoare, într-o ședință de Consiliu, sper să decernăm acest titlu post-mortem, din păcate. Toate titlurile de cetățean de onoare se acordă prin hotărâri de consiliu local și sunt sigur că vom avea referate de susținere și din partea instituțiilor de cultură din județul Gorj, pe care, în mare parte, domnul Viorel Gârbaciu, cu onoare le-a condus de-a lungul vieții”, a declarat Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Omul de cultură Viorel Gârbaciu s-a stins din viață luni, 26 martie. Trupul neînsuflețit al maestrului va fi depus miercuri, la ora 11:00, la sediul Direcției de Cultură din Târgu Jiu, acolo unde va rămâne până joi, pentru cei care vor dori să îi aducă un ultim omagiu. Slujba de prohodire va avea loc joi, în jurul orelor 12:00, la Biserica ”Sfinții Voievozi” din Piața Prefecturii. Înhumarea va avea loc la Cimitirul Municipal din Târgu Jiu.

Distribuie:

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.