Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

voitesti

Evenimentul  „Ion Popescu Voitești – Pietrele țin minte” a devenit deja tradiție. Acesta a ajuns la cea de-a treia ediție, anul acesta fiind organizat sâmbătă, 19 noiembrie, la Primăria comunei Bălănești. Manifestarea face parte din parteneriatul educațional național „Rădăcinile veacului trecut”.

Ion Popescu Voitești este unul dintre cei mai importanți gorjeni din istorie. Acesta a descoperit zăcăminte de sare şi petrol, a condus Institutul Geologic al României, a pus bazele Academiei de Ştiinţe şi a susţinut peste 140 de comunicări la congrese de geologie în ţară şi în străinătate. Savantul a fost preocupat întreaga sa existență de cercetarea pământului și a bogățiilor minerale. Datorită acestor reușite și a multor altele care au rămas în istorie, oamenii de cultură și autoritățile îl omagiază și anul acesta, la împlinirea a 140 de ani de la nașterea sa.

Evenimentul omagial de la Bălănești este organizat de Primăria Bălănești; Școala Gimnazială „Ion Popescu Voitești”; Asociația „Salvați Identitatea Satului”; Asociația „Renaștem Împreună”; Centrul pentru Cultură , Istorie și Educație;  Platforma Unionistă Acțiunea 2012 Filiala Gorj.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.