Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Cântărețul și compozitorul Tudor Gheorghe a primit, marți seară, din partea Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR), titlul de ambasador al tradițiilor și identității naționale pentru întreaga activitate desfășurată în slujba României și a românilor. 

tudor gheorghe 2017

Președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu, a declarat că Tudor Gheorghe a creat o „operă” pe care a oferit-o românilor prin păstrarea originalității folclorului și a tradițiilor românești. „Prea puțini oameni mai construiesc pentru România, prea puțini mai unesc românii, prea puțini oameni își mai dedică viața lor. Decizia pe care am luat-o — Coaliția Națională pentru Modernizarea României — (…) a fost aceea de a recunoaște valoarea și valorile poporului român, iar maestrul Tudor Gheorghe este din punctul meu de vedere una din cele mai importante personalități pe care le-a avut și le are România”, a spus Alexandru Cumpănașu, citat de Agerpres.

„Atâtea lucruri frumoase s-au spus despre mine de-a lungul vieții, am fost și înjurat, dar mai puțin, recunosc, dar dacă nu ești înjurat, nu este bine, trebuie cineva din când în când să te înjure ca să-ți dai seama că mai ai lucruri de făcut. Lucrurile frumoase pe care le-ați spus despre mine mă obligă, faptul că voi primi această distincție mă obligă. Am primit multe distincții și toate acestea nu sunt decât un resort care mă împing în față. Mereu am fost întrebat ce mă ține, ce anume mă face să vin fața spectatorilor mei cu atâta varietate stilistică, nu numai melodică. (…) Eu am considerat că este mai bine să mă pun în slujba marii poezii. Mi-am depășit un orgoliu, zic eu, de oltean, dar să scriu poezii de dragoste, după ce citești o poezie splendidă de Arghezi, mai bine zic o cânt pe a lui Arghezi, lasă-le pe ale mele mai târziu. (…) Este o atitudine pe care am luat-o față de lumea în trăiesc și trăim”, a spus Tudor Gheorghe.

022120072073367875

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.