Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Este elevă la profilul matematică-informatică, dar olimpică la limba franceză! Iulia Rîbu are 17 ani și învață la Colegiul Național „George Coșbuc” din municipiul Motru, iar la olimpiada națională de limba franceză, de luna trecută, a obținut mențiune! Participă din clasa a VII-a la olimpiada de franceză și a avut mereu rezultate bune. „Îmi doresc să urmez Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universității din București. Visez să devin interpret în Parlamentul European de la Bruxelles, dar şi cadru universitar. A doua mea opțiune pentru facultate ar fi dreptul francofon. Studiez limba franceză din clasa a V-a. Am fost fascinată de muzicalitatea acestei limbi de la prima oră de curs, iar în clasa a VII-a, munca şi pasiunea dedicate acestei materii au făcut posibilă prima mea calificare la etapa națională”, spune adolescenta din municipiul Motru.

iulia ribu 1 iulia ribu principala

Își dorește să ajungă interpret în Parlamentul European, așa că se pregătește de pe acum de admiterea la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine București. Iulia Rîbu are 17 ani și este elevă la CNGC Motru, în clasa a XI-a, la profil real. Este pasionată de limbile străine și învață singură engleza, urmând ca vara aceasta să se apuce și de spaniolă și germană. Ambițioasa olimpică face parte dintr-o familie de oameni simpli și modești, care îi oferă toată susținerea de care are nevoie adolescenta. „Îmi doresc să urmez Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universității din București. Visez să devin interpret în Parlamentul European de la Bruxelles, dar şi cadru universitar. A doua mea opțiune pentru facultate ar fi dreptul francofon. Studiez limba franceză din clasa a V-a. Am fost fascinată de muzicalitatea acestei limbi de la prima oră de curs, iar în clasa a VII-a, munca şi pasiunea dedicate acestei materii au făcut posibilă prima mea calificare la etapa națională. Contactul meu cu limba lui Voltaire este neîntrerupt de atunci! De ceva timp am început să îmi perfecționez cunoștințele de limba engleză, lucrând singură câteva ore pe săptămână. De asemenea, plănuiesc să învăț spaniola și germana cât mai curând”, a spus olimpica Iulia Rîbu.

iulia ribu 3 iulia ribu 5

Mențiune la olimpiada națională

Și anul acesta, Iulia Rîbu a participat la faza națională a olimpiadei de limba franceză și a obținut mențiune. „De când sunt elevă am participat doar la Olimpiada Națională de Limba Franceză, reușind să mă calific 5 ani la rând la etapa națională şi reușind să obțin 3 mențiuni speciale şi 2 mențiuni din partea ministerului. Deşi organizarea competiției naționale de anul acesta a fost excepțională, emoțiile au fost la fel de mari. Sunt mulțumită de premiul obținut, dar întotdeauna există loc de mai bine. Aşadar, voi începe să mă pregătesc pentru olimpiada de anul viitor în următoarele săptămâni. Le mulțumesc celor trei doamne profesoare care m-au coordonat până acum: Elinescu Emilia, Andrei Jeanina și Ardeiu Teodora”, a declarat eleva Iulia Rîbu de la CNGC Motru.

iulia ribu 4 iulia ribu 2

Ce alte pasiuni are olimpica? Matematica și teatrul!

Teatrul, lectura şi matematica sunt alte pasiuni cărora Iulia Rîbu le dedică timpul său liber. Spune despre sine că este motivată, perseverentă, sinceră și dornică să se implice în multe activități, în așa fel încât programul său zilnic să fie foarte activ! „Îmi place să mă implic şi în alte activități şi să am un program activ. Astfel, din clasa a IX-a fac parte din Clubul de Lectură şi Creație „Labirint” al CNGC, am fost voluntar în organizarea a doua evenimente caritabile ce s-au desfăşurat la nivel de colegiu, de la începutul acestui an şcolar sunt blogger la CSE şi tot anul acesta am făcut parte din echipa „Fiii libertății” care a ocupat una dintre primele poziții ale Concursului Național Euroscola. Îmi place tot ce fac. Deși pare puțin bizar, franceza și teatrul se îmbină perfect cu matematica și fizica de la școală! Activitatea Clubului de Lectură și Creație „Labirint” este bazată pe teatru. Am făcut teatru senzorial. De asemenea, am fost şi la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu unde am putut lua contact direct, prin intermediul pieselor văzute, cu lumea teatrului”, a afirmat olimpica la limba franceză.

iulia Rbu 4

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.