Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Gabriela Nichifor este unul dintre tinerii ce vor făuri viitorul, români de excepție, inteligenți și muncitori, oameni care pot schimba ceva în această țară! Târgujianca de aproape 19 ani este acum studentă la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. A fost cel de-al 13-lea student admis la această prestigioasă instituție de învățământ superior și este hotărâtă să aibă rezultate academice foarte bune. Fire ambițioasă, în liceu a avut mereu medii peste 9.50, clasa XI-a absolvind-o cu zece pe linie. Pasionată de științele exacte, matematică și limba engleză, Gabriela a fost olimpică în anii liceului. În 2016, Gabriela Nichifor a obținut locul II pe țară la olimpiada de industrie alimentară, la concursul de matematica „Adolf Haimovici” s-a calificat la faza națională, la Olimpiada de chimie „Petru Poni” a luat locul III pe județ. „Prima dată când am îmbrăcat uniforma am simțit că sunt în locul care trebuie, în acel moment am conștientizat că în spatele frumuseții de a purta haina militară se află și o mare responsabilitate. Nu voi uita niciodată primul marş, prima zi de instrucție, stângăciile de la început, prima ședință de tragere, sfiala de a vorbi cu cei 20 de <necunoscuti> care acum sunt oameni la care mă gândesc cu drag și niște colegi minunați. Am legat prietenii care nu se vor destramă prea ușor”, spune tânăra studentă.

   

Reporter: Gabriela, cum a fost admiterea la Academia Forțelor Terestre Sibiu?

Gabriela Nichifor: Au fost câteva zile tensionante, multe emoții, atât pentru mine cât și pentru părinții mei deoarece a reprezentat un moment important din viața mea. Am fost cea de a 13-a candidată admisă. Eram aproximativ doi candidați pe loc.

Rep.: De când ai început pregătirea pentru admitere și în ce a constat?

G.N.: A fost un proces destul de lung, care a început în septembrie 2016 cu pregătirea la limba engleză și la sport, și de abia în luna decembrie m-am apucat de pregătirea la matematică. Au fost multe ore de pregătire, atât fizică cât și intelectuală, toate desfășurându-se după terminarea programului școlar de-a lungul acestei perioade.

Rep.: Câți ani vei studia? Ce va urma după absolvire?

G.N.: Vor fi trei ani de studiu în AFT, după finalizarea lor am să fiu repartizată către o unitate militară, dar mai înainte de a merge la unitate va trebui să parcurg un stagiu de practică în Școala de Aplicație.

Rep.: Ce poți să ne spui despre lunile de școală de la Sibiu? Cum au fost și cât de greu este acolo?

G.N.: Perioada de început a fost foarte solicitantă, o schimbare totală față de ce eram obişnuită. Prima dată când am îmbrăcat uniforma am simțit că sunt în locul care trebuie, în acel moment am conștientizat că în spatele frumuseții de a purta haina militară se află și o mare responsabilitate. Nu voi uita niciodată primul marş, prima zi de instrucție, stângăciile de la început, prima ședință de tragere, sfiala de a vorbi cu cei 20 de „necunoscuti” care acum sunt oameni la care mă gândesc cu drag și niște colegi minunați. Am legat prietenii care nu se vor destramă prea ușor.

Rep.: Ce te a determinat să alegi acest domeniu? Ce vrei să faci pe viitor?

G.N.: Mi-am dorit să fac ceva deosebit. Tot timpul mi-a plăcut ordinea și disciplina. Pe viitor vreau să mă dezvolt cât mai mult, atât pe plan profesional, cât și personal.

Rep.: Cum crezi că te schimba cariera aleasă?

G.N.: Consider că această alegere îmi va aduce multe schimbări bune, voi deveni o persoană mult mai puternică, mult mai sigură pe mine, mai responsabilă și mai matură.

Rep.: Ce înseamnă armata pentru tine?

G.N.: Armata a devenit un al doilea cămin, unde ştiu că voi găsi mereu pe cineva dispus să mă ajute când am nevoie. Suntem învățați să ne ajutăm reciproc, să lucrăm împreună și să ne depășim limitele.

     

Rep.: În familia ta mai există persoane care au urmat această cale?

G.N.: Unchiul meu lucrează la IGSU, iar mătușa mea la ANP. Însă nicio rudă nu este cadru militar, sunt prima care a pășit pe acest drum.

Rep.: Ce le-ai spune elevilor de liceu care vor să urmeze Academia Militară? Ce sfat le-ai da?

G.N.: În primul rând că au făcut o alegere foarte bună, este un domeniu frumos. De asemenea că trebuie să fie foarte serioși, încrezători și să dea tot ce pot pentru a reuși.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.