Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Cetatea Băniei găzduieşe în perioada 24-28 aprilie faza naţională a Olimpiadei de Religie pentru elevii din învăţământul laic, clasele VII-XII. Deschiderea oficială a activităţii a fost prefaţată de o slujbă de Te Deum, la Paraclisul Mitropolitan „Maica Precista” – Dudu din Craiova. Șase elevi din Gorj participă la această competiție, cei mai mulți fiind elevi la CNSH Târgu-Jiu.

olimpiada religie ONR-2

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, municipiul Craiova a devenit oficial gazda Olimpiadei Naţionale de Religie. Peste 300 de elevi din întreaga ţară, însoţiţi de dascălii lor, au venit de luni, 24 aprilie, la Craiova pentru a la parte la festivitatea de deschidere a evenimentului. Cu acest prilej, un sobor de preoţi şi diaconi au săvârşit, în prezenţa IPS Părinte Mitropolit, o slujbă de Te Deum în Catedrala Madonei Dud. După ceremonialul religios, olimpicii au mers la Filarmonica Oltenia pentru a lua parte la evenimentele festive, dedicate exclusiv prestigioasei activităţi. În deschidere, au fost adresate mesajele de bun venit din partea organizatorilor. La finalul cuvântului de binecuvântare, Mitropolitul Olteniei a felicitat pe olimpici şi cei implicaţi în organizarea evenimentului, dorindu-le mult succes, spor şi împlinire duhovnicească în zilele de lucru la Craiova.

Festivitatea a continuat printr-un intens program artistic pregătit de elevi craioveni de la mai multe şcoli şi licee din Bănie. Cei șase elevi din Gorj care participă la competiție sunt: Coconețu Teodora -clasa a VII-a, Școala Gimnazială Novaci, Barb Ionuț Alexandru -clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” Târgu-Jiu, Călescu Vasilica Cristina -clasa a X-a, Colegiul Național „Spiru Haret” Târgu-Jiu, Toader Petruța Diana -clasa a XI-a, Colegiul Național „Spiru Haret” Târgu-Jiu, Șuncă Teofan Daniel -clasa a IX-a, Colegiul Național „Spiru Haret” Târgu-Jiu și Mocioi Veronica Alexandra-clasa a XII-a, Colegiul Național „Spiru Haret” Târgu-Jiu. Marţi, 25 aprilie, elevii au susţinut proba de concurs la Colegiul Naţional „Elena Cuza” din municipiu. Rezultatele urmează să fie afişate astăzi. Activitatea se va încheia cu festivitatea de premiere, programată pentru ziua de joi, 27 aprilie, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu”.

alexa barb 1

(Foto: Alexandru Barb, olimpic)

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.