Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

 oana-corobeaA renunțat la viața în Cluj Napoca, după cinci ani de rezidențiat acolo, pentru a vindeca gorjenii. Medicul Oana Corobea și-a deschis o clinică în Târgu-Jiu în urmă cu trei ani. De atunci, după ce îi trec pragul, femeile sunt mai frumoase, iar ceilalți pacienți mai sănătoși. Tânăra este extrem de pasionată de meseria pe care o practică și investește în permanență în evoluția sa ca medic, astfel că urmează cursuri de perfecționare și se află într-o continuă achiziție de aparatură ultramodernă. Dermatologul povestește într-un interviu oferit paginii „Cult-ura” de ce a ales Târgu-Jiul și ce planuri de viitor are.

Oana Corobea este medic specialist dermatovenerologie. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, iar după cinci ani de rezidențiat într-o clinică, a decis că este timpul să își formeze o carieră în Târgu-Jiu, astfel că și-a deschis propriul cabinet.

Reporter: De ce ați ales această profesie, de medic dermatolog?

Oana Corobea: Alegerea unei specialități medicale este foarte dificilă. E ca și cum ai încerca să pui una lânga alta piesele unui puzzle până când îți iese tabloul care te reprezintă cel mai bine. La început mă gândeam să aleg obstetrică-ginecologie sau cardiologie, dar nu îmi plăcea stilul de viață pe care îl impun aceste specialități.  M-am hotărât, într-un final, să fac dermatologie pentru că este o specialitate foarte complexă, care combină medicina cu chirurgia și cu estetica. Și, în plus, știam că o să lucrez, în cea mai mare parte a timpului, cu oameni relativ sănătoși; pacienții vin cu o problemă specifică pe care, de cele mai multe ori, reușești să o rezolvi, ceea ce îți dă satisfacție foarte mare. Dermatologia este o specialitate grea, cu foarte multe provocări, lista diagnosticelor diferențiale este enormă și presupune pregătire continuă, așa că nu am cum să mă plictisesc niciodată.

Reporter: A fost meseria la care ați visat din copilărie? Sau ce anume vă doreați să deveniți?

Oana Corobea: Nu mi-am dorit dintotdeauna să fiu medic. La școală fiind, îmi plăcea foarte mult să învăș și mă atrăgeau, în special, știintele exacte: matematica, chimia, fizica. Așa că încet- încet, m-am gândit că medicina mi s-ar potrivi foarte bine.

Reporter: Rezidențiatul l-ați făcut la Cluj-Napoca! De ce nu ați ales să rămâneți în acel oraș? Ce anume a contribuit la reîntoarcerea dumneavoastră la Târgu-Jiu?

Oana Corobea: Am lucrat în Cluj alături de unii dintre cei mai buni dermatologi din țară, îmi place foarte mult Clujul și mediul universitar din Cluj, dar să rămân acolo nu a fost niciodată un scop. Familia mea este în Târgu-Jiu și, în plus, este un oraș frumos, cu posbilități de dezvoltare. De altfel, dermatologia este o specialitate în care poți să te autoperfecționezi, particip în continuare la cursuri și congrese naționale și internaționale, ca să țin pasul cu toate noutățile.

20160724_110355Reporter: De cât timp funcționați în municipiul Târgu-Jiu și cum a venit ideea unei clinici?

Oana Corobea: Mi-am deschis cabinetul în urma cu aproape trei ani. După 5 ani de rezidentiat într-o clinică universitară de excepție, mi-am dat seama că nu are rost să lucrez într-un spital de  stat. Deși medicii de acolo sunt absolut remarcabili, erau nevoiți să își practice meseria în condiții care nu se ridicau la nivelul lor profesional. Clinica de dermatologie era în permanență subfinanțată, marginalizată și discutiile erau tot timpul să se reducă și mai mult din buget, să scadă numărul de paturi, să se desființeze linia de garda…Așa m-am hotărât să fiu pe cont propriu, chiar daca știam că o să îmi fie foarte greu.

Reporter: Care au fost cele mai grave afecțiuni de piele pe care le-ați tratat?

Oana Corobea: Cea mai de temut boala de piele este cancerul, în special un anumit tip-melanomul. Deși reprezintă doar 1% din toate cancerele cutanate, este responsabil de cele maii multe decese prin cancer cutanat, pentru că este foarte agresiv. Incidența melanomului a crescut de 15 ori în ultimii 40 de ani, din cauza creșterii expunerii recreaționale la soare și la solar, dar și din cauza faptului că radiațiile ultraviolete sunt din ce în ce mai nocive. Țin să menționez că dacă melanomul este descoperit în faze incipiente, el se poate vindeca. Există și alte boli cutanate grave, cum ar fi bulozele sau bolile autoimune, dar acestea pot fi, de cele mai multe ori, ținute sub control cu tratament.

Reporter: Lucrați și pe estetică medicală, ce fel de servicii oferiți gorjenilor pe acest segment?

Oana Corobea: Dermatologia estetică este o ramură care se dezvoltă în permanență, datorită cererii mari și progresului tehnologic. Avem o gamă foarte largă de tratamente estetice, începând de la epilarea de lungă durată, remodelare corporală cu radiofrecvență, microdermabraziune, tratamente faciale cu oxigen hipebar, până la peelinguri chimice, mezoterapie, microneedling cu Dermapen și injectări cu acid hialuronic și toxină botulinică.

Reporter: Se spune că doar cei bogați ajung la medicul estetician. Cât de adevărate sunt aceste cuvinte? Cine își poate permite serviciile dumneavoastră?

Oana Corobea: Sunt mândră să spun că avem tratamente pentru orice buzunar. Încerc să țin prețurile cât se poate de mici tocmai din acest motiv. Colegii mei din Cluj și furnizorii se miră tot timpul de prețurile mele. Pe de altă parte, produsele pe care le folosesc (de exemplu acidul hialuronic pentru injectări, produsele de mezoterapie și microneedling) sunt cele mai bune și implicit, cele mai scumpe. Sunt cele care se folosesc și în SUA, Germania și în Cluj, București. Cursurile de pregătire în domeniul esteticii medicale sunt și ele foarte scumpe, acesta fiind motivul pentru care prețul unor proceduri este aparent ridicat, dar cu toate astea, cererea este foarte mare chiar și pentru aceste tratamente.

Reporter: La cât timp ar trebui să vină o persoană la un consult dermatologic și de ce este mportantă vizita la un astfel de medic?

Oana Corobea: Orice persoana trebuie să meargă la un medic dermatolog cel puțin o dată pe an. Nu de puține ori mi s-a întâmplat să descopăr cancere de piele incipente absolut întâmplător. Adică pacientul a venit la mine pentru cu totul altceva și, consultându-l, am avut surpriza să găsesc o leziune despre care pacientul fie nu știa că există, fie nu îi acordase importanță pentru că nu îl durea, nu îl deranja în niciun fel.

De fiecare dată când am ocazia, deci și acum, vreau să subliniez cât de nocivă este expunerea la soare pentru piele. Radiațiile ultraviolete, atât soarele cât și solarul, reprezintă un factor de risc sigur pentru apariția cancerului de piele. O persoană care a avut 5 arsuri solare, are un risc de 2 ori mai mare de cancer de piele. De fiecare dată cand ne expunem la soare, trebuie să folosim crema cu SPF cel puțin 30, care să aibă în plus și protecție fața de UVA. Aceasta trebuie reaplicată din 2 în 2 ore sau după fiecare baie în mare sau în piscină. Trebuie să evităm să ne expunem între orele 11:00-17:00 și să încercăm să stăm cât mai mult la umbră chiar dacă folosim creme fotoprotectoare.

Reporter: Ce planuri aveți, din punct de vedere profesional, în următorii ani?

Oana Corobea: Am planuri foarte mari și sper să le pun pe toate în practică. În primul rând, intenționăm să ne mutăm într-un spațiu mai mare și acest lucru se va întâmpla, probabil, prin luna octombrie sau noiembrie. Pe termen lung, vreau să continui să investec în aparatură ultramodernă și performantă, pentru a putea oferi servicii medicale la cele mai înalte standarde.

Distribuie:

2 Comments

  • Andrada, 26 iulie 2016 @ 15:50 Reply

    Unde este clinica?

    • Pomana Elena, 26 iulie 2016 @ 21:52 Reply

      Peste drum de gara din municipiul Târgu-Jiu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.