Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Recent, un frumos proiect caritabil a luat naștere în Rovinari. Un grup de gorjence a înființat campania „Oamenii sunt lumina” prin care speră să ajungă la toți cei în nevoie. Proiectul a luat naștere la inițiativa rovinărencei Simona Rădoi și cuprinde, deocamdată, in jur de 20 de persoane.

Mânați de o dorință comună, aceea de a aduce zâmbete pe fețele oamenilor necăjiți, femeile au inițiat această campanie ce se derulează  de pe data de 14 februarie și până pe 25 martie, unde apelează la bunăvoința gorjenilor cu suflet mare pentru a strânge diferite obiecte de vestimentație, încălțăminte, jucării, lucruri de care se pot descotorosi și care consideră că unui om nevoiaș i-ar fi de folos. Toți cei care doresc sunt rugați să se prezinte la sediul de donare din Rovinari, aflat pe strada Păcii, în clădirea de deasurpa brutăriei „Cuptorul de Aur”, între orele 17:00-19:00. „De pe 14 februarie, de Sfântul Valentin, făcător de minuni și Ziua Dragostei, până pe data de 25 martie, «Buna Vestire», am inițiat împreună cu un grup de femei campania «Oamenii sunt lumina». Proiectul caritabil este destinat tuturor celor care au nevoie de noi (indiferent de vârstă). Toți cei care doresc sunt așteptați cu mare drag la sediul din strada Păcii-Rovinari (deasupra de brutărie, între orele 17:00-19:00) să se alăture campaniei prin care se strâng EXCLUSIV îmbrăcăminte, încălțăminte, jucării, lucruri de care nu mai aveți nevoie. Fii motivul pentru care cineva zâmbește!” scrie Simona Rădoi, inițiatoarea proiectului, pe pagina sa de socializare.

„Satisfacția pe care o ai când faci bine cuiva este ca un drog”

Una din femeile care fac parte din acest proiect este și Cristina Lia, o mamă din Rovinari care, deși are serviciu, preferă să sară în ajutorul oamenilor sărmani ori de câte ori află de vreun astfel de caz. Nu așteaptă nimic în schimbul ajutorului oferit. Ajută oamenii de ceva timp și satisfacția pe care o are când îi vede zâmbind sau plângând de bucurie nu se compară cu nici o senzație trăită. Mulțumirile lor sunt suficiente și simte că a făcut ceea ce trebuie când realizează că, undeva în Gorj, cineva adoarme cu zâmbetul pe buze datorită faptelor ei. „Este atât de greu de explicat în cuvinte ceea ce simți când ajuți oamenii. Satisfacția pe care o ai când faci bine cuiva este ca un drog. Nu te poți opri când realizezi că mai sunt mulți oameni, copii, bătrâni, părinți care așteaptă ajutorul cuiva. Ne dorim să ne strângem cât mai mulți pentru a ajunge în toate colțurile județului. Nu ar trebui să rămânem indiferenți la problemele altora, pentru că și noi am fi putut fi în situația lor. Trebuie să ne amintim că suntem oameni și trebuie să ne ajutăm între noi cum putem,” declară Cristina Lia pentru Revista Cult-ura.

Proiectul trebuie să ia amploare

Proiectul demarat de grupul de femei este la început, dar vor să recruteze cât mai multe persoane cu inimă mare. Acesta este singurul mod în care pot afla despre mai multe cazuri sociale. Femeile fac un apel pentru a atrage cât mai mulți oameni în proiectul de binefacere. „Este nevoie de oameni de rând care pot ajuta cu ceva sau care să ne dea informații cu privire la semeni de-ai lor care să aibă nevoie de ajutorul nostru, copii care au nevoie de rechizite, de hăinuțe, hrană, bătrâni care nu se pot descurca în gospodărie. Cazuri sunt multe, de aceea apelăm și la doctori, biserici, oricine ne poate ajuta în vre-un fel sau altul. Trebuie să ne mobilizăm pentru a face bine, pentru că ne face și nouă mult bine sufletește”, adaugă Cristina Lia.

Ședință pentru informare și recrutare

Oricine dorește să se informeze despre proiect sau dacă vrea să se alăture acestor femei cu suflet mare poate lua parte la ședința ce va avea loc în Rovinari, la data de 1 martie, ora 16:00 la sediul lor de pe strada Păcii, deasupra brutăriei. Simona Rădoi a scris următoarele pe site-ul ei de socializare: „Demararea unui proiect de mare anvergura inițiat în orașul Rovinari cu o largă extindere în județul Gorj. Femeile care vor să se implice în activități și proiecte comunitare sunt așteptate pe data de 01.03.2018 la sediul din str. Păcii. (deasupra brutăriei)” spune Simona Rădoi.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.