Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Preotul paroh Adrian Porei de la Parohia Sfântul Nicolae din municipiul Târgu-Jiu a organizat de hramul bisericii monument istoric o agapă frățească la care au luat parte enoriașii prezenți la slujbă și a împărțit 100 de pachete cu dulciuri preșcolarilor de la Grădinița de pe strada 11 Iunie.

Cu ocazia hramului Bisericii „Sfântul Nicolae” din municipiul Târgu-Jiu, preotul paroh Adrian Porei a organizat o agapă frățească/masă la care au fost invitați enoriașii prezenți la slujba de 6 decembrie. În curtea lăcașului de cult, credincioșii s-au bucurat de bucatele de post primite și au mulțumit preotului. Nu este prima dată când au loc astfel de evenimente la Parohia Sfântul Nicolae. Și tot pentru că ziua de 6 decembrie este una foarte specială pentru parohie, preotul Adrian Porei a vizitat preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit de pe strada 11 Iunie. Micuții au primit pachete cu dulciuri și fructe din partea preotului. Au fost împărțite 100 de pachete.

 

Biserica Sfântul Nicolae

Lăcașul de cult se află pe strada 11 Iunie 1848 din municipiul Târgu-Jiu. A fost construită din zid pe locul alteia mai vechi din lemn, care a ars, vinovați fiind turcii- Pasvangii. Ctitorie de la 1795 a protopopului Andrei Schevofilax și a soției sale, Maria, a Stancăi Slugereasa Crăsnaru, soția slugerului Gheorghe Crăsnaru,șsi a pitarul Grigorie Crăsnaru. Pictura interioară datează din 1812, construcția bisericii actuale s-a terminat în 1813. Poartă hramul Sfântul Nicolae, dupa cel al vechii biserici, la care s-a adăugat și hramul Sfântul Andrei, după numele ctitorului principal. Biserica Sfântul Nicolae este în formă de navă, iar arhitectura înfățișează stilul bizantin prin ornamentație, bolți, coloane, brâie și turla hexagonală. Biserica figurează pe lista monumentelor istorice.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.