Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Joi, 1 noiembrie 2018, am avut șansa să fiu prezentă la recitalul extraordinar susținut de Véronique Thual Chauvel (pian) și fiicele sale, Claire și Lucie Chauvel (vioară).

Seara a debutat cu talentata Claudia Predescu, o fetiță din anul II vioară, de la clasa domnului profesor Narcis Iacob, și care a interpretat Hora de Baklanova.

A urmat Sicilienne et Rigaudon de Francoeur-Kreisler, în interpretarea lui Lucie și Véronique; sala s-a umplut de acordurile sublime ale Sonatei în Re Major de W. A. Mozart, la patru mâini, în interpretarea talentaților elevi Maria Diana și Emilian Daniel Neagoe (partea I) și continuată de Mihaela Sanda Popescu și Véronique Thual Chauvel (partea a II-a și a III-a). Momentul a fost impresionant!

Auditoriul prezent în sala a redescoperit minunata Sonată în mi minor, pentru vioară și pian de W. A. Mozart, interpretată de Véronique și Claure Chauvel. Spectaculoasă a fost clipa în care, în Muzeul Județean Alexandru Ștefulescu, se mai auzea doar Sonata op. 13, Patetica de Ludwig van Beethoven, iar Véronique a umplut sala de emoție. Recitalul a continuat cu Trio nr. 2, în Re Major G. Gabrielli, în interpretarea invitatelor noastre.

Această încântătoare seară, pe care publicul n-o va uita curând, s-a încheiat cu celebrul Canon în Re Major, de Pachelbel, înterpretat de violoniștii Școlii de Vară (clasa domnului profesor Narcis Iacob), alături de care i-am admirat pe profesorul Narcis Iacob, Lucie, Claire, acompaniați de Véronique Thual Chauvel, Ana Natalia Loga, elevă clasa a IV-a B, Colegiul Național Spiru Haret și anul I pian, Școala Populară de Artă (prof. Mihaela Sanda Popescu)

Joi, 1 noiembrie 2018, a fost reînnoit parteneriatul între Școlala Populară de Artă – manager Alexandru Bratu, și pianista Véronique Thual Chauvel – Franța. Se continuă o activitate plină de realizări, în care cei mai talentați elevi ai Școlii Populare de Artă, prin Școala de Vară, au ocazia unor îndrumări de înaltă ținută artistică. Mult succes!

Prof.dr. Mihaela Sanda Popescu

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.