Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Talentata Adelina Tomulescu, o tânără interpretă din orașul Rovinari, eleva Emiliei Dragotoiu-Nanu, a câștigat Trofeul de excelență al Festivalului „Ursul din Carpați”, care a avut loc în stațiunea Straja, din Lupeni. La festivalul din județul Hunedoara au participat foarte mulți copii și adolescenți din Gorj, o parte din ei fiind și premiați.

Prima ediție a concursului Festival „Ursul din Carpați”, editia I – Straja, Lupeni, a avut loc în perioada 11-13 august. Stațiunea Straja a fost gazda unui concurs la care au participat 120 de tineri și copii din toate regiunile României. Oamenii de afaceri Cătălin Tugulea – Hotel Rustic Petroșani și Emil Părăru – ComeximR Lupeni sunt iubitorii de tradiții care au organizat manifestarea. Pe parcursul celor trei zile de concurs, concurenții și persoanele care i-au însoțit în stațiunea Straja au participat la excursii la Peștera Bolii, Schitul Straja, la parcul de aventură. De asemenea, tinerii l-au văzut pe ursul Baloo, mascota stațiunii și a festivalului. Din juriul Festivalului „Ursul din Carpați” au făcut parte și maestrul Gheorghe Cîltea, cunoscutul solist de muzică populară Robert Târnăveanu, dar și profesori care au modelat talente de-a lungul anilor. Simona Ionașc a fost directorul Festivalului. „TROFEUL URSUL DIN CARPAȚI a fost adjudecat de Alexandra Dabija din Vulcan, județul Hunedoara, iar TROFEUL DE EXCELENȚĂ de Adelina Tomulescu din Rovinari, județul Gorj. Am avut 120 de concurenți, la șapte secțiuni: muzică populară, muzică ușoară, dans popular și modern, folk, muzică instrumentală, duete și grupuri vocale. Au fost mulți concurenți din Gorj, foarte atlentați și au luat premii la diferite categorii de vârstă, dar și la muzică instrumentală”, a spus Simona Ionașc, directorul Festivalului „Ursul din carpați”.

„Am avut foarte multe emoții, dar sunt bucuroasă căci am luat trofeul de excelență, adică am luat marele trofeu la secțiunea muzică populară. A fost o competiție strânsă, mulți concurenți foarte talentați. Am interpretat piesa Mă bătea vântul aseară. O consider piesa mea norocoasă! Îmi place foarte mult. Îi mulțumesc încă o dată doamnei profesor Emilia Drăgotoiu-Nanu și juriului, dar și familiei mele”, a declarat interpreta Adelina Tomulescu.

De asemenea, alți copii talentați din Gorj au fost premiați. Maria Platzner a luat premiul I la muzică populară, la categoria sa de vârstă, Amelia Cârpici-premiul I, Pătrașcu Sorina a luat premiul II, Jianu Ștefania –premiul III, rovinăreanca Bianca Mitrică-locul II,  Lorena Tudorescu-premiul I, Delia Albu-locul II, Mihaela Bălan-locul III, Darian Dumitru-premiul II etc. Felicitări tuturor!

 

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.