Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Ministerul Dezvoltării a aprobat alocarea unei sume de 8,5 milioane de lei pentru modernizarea Ansamblului Monumental  „Calea Eroilor“.

Suma totală estimată pentru realizarea proiectului de modernizare se ridică la 40 milioane de euro. Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, a precizat că banii vor fi folosiți doar pentru o parte a proiectului: „E vorba de proiectare, terminarea proiectului tehnic, obținere avize în faza asta și o parte din lucrări. Am cerut sa fie un dialog cu cei de la INP ca lucrurile să țină cont de dosarul UNESCO“.

Cum va arăta Calea Eroilor

Proiectul este realizat de arhitectul Dorin Ștefan, în colaborare cu societatea Atrium din Târgu Jiu, a arhitectului Mihai Maicovschi. Pavimentul din Parcul Central va fi schimbat cu pământ stabilizat, iar treptele către Masa Tăcerii vor dispărea.

Prima variantă a proiectului propune ca axa Calea Eroilor să fie amenajată cu piatră cubică, iar bordurile vor dispărea: „De la dig şi până la Coloană este o distanţă foarte lungă, de aproximativ un kilometru. Dacă am realiza o singură suprafaţă din același material mi s-a părut că este prea monotonă. Atunci, ne-am propus ca pe toată acestă distanţă să avem trei – patru materiale care să fie stratul de uzură pe care să călcăm. Dacă în parc am vorbit de pământul stabilizat, în momentul în care facem trecerea spre bulevardul Brâncuşi o să fie din piatră cubică. (…) Vrem să creăm un cadru nu atât de divers şi disturbant, ca axa să prioritară, şi nu alte elemente. Va fi o singură suprafaţă, fără elemente de bordură“.

Un gard special va fi pus pe toată lungimea Căii Eroilor, pentru a le ascunde pe cele ale caselor, dar şi pentru a marca în mod corespunzător Calea Eroilor.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.