Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Gina-Loredana Bărbulescu
Gina-Loredana Bărbulescu
Gina-Loredana Bărbulescu are vârsta de 33 de ani şi este agent şef adjunct de poliţie în cadrul la Serviciului Cabinet din Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. Aceasta a compus aproximativ o sută de poezii pe care vrea să le publice în primul său volum de versuri. 

Poeta polițistă activează în acest domeniu de 13 ani. A îmbrățișat această profesie la propunerea fratelui său. A urmat Școala de agenți de poliție de la Câmpina după care a mai absolvit două facultăți. „Ideea mi-a fost sugerată de către fratele meu, pentru că avea foarte mulţi prieteni la vremea respectivă poliţişti şi a considerat că mi se potrivea această profesie, pentru că eram mai autoritară. Am urmat cursurile Şcolii de agenţi de poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, apoi Facultatea de Drept la Universitatea Craiova şi Facultatea de Sociologie la Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu, urmat de master”, ne-a povestit Gina-Loredana.

Scrie poezii din timpul liceului

Gina-Loredana este pasionată de poezie din timpul liceului. Atunci a scris și primele poezii care au fost publicate în revista liceului. A continuat să scrie și la Școala de agenți de poliție.

„Am descoperit în adolescenţă pasiunea pentru poezie. Scriu poezii din anii liceului. Am publicat prima dată în 2002 în diferite publicaţii, inclusiv în revista liceului sau în revista «Minerva» a Şcolii de poliţie. Am lăsat pasiunea pentru poezie pe locul secund. M-am dedicat familiei şi carierei. În urmă cu ceva timp am simţit nevoia să redescopăr poeziile scrise în trecut şi să continui să fac acest lucru pentru că îmi aduce, în primul rând, o împlinire sufletească. Consider că fiecare dintre noi trebuie să dedice sufletului măcar o parte a timpului“, ne-a mărturisit Gina Loredana

A adunat până acum în jur de o sută de poezii pe care vrea să le publice într-un volum, care va însemna și debutul ei literar.

„Am început să mă gândesc şi la un volum pentru că am aproape o sută de poezii scrise şi consider că ar fi nevoie să le strâng într-o cărticică. Mi-aş dori foarte mult să am şi grafică, măcar la unele dintre ele, iar acest lucru implică muncă în echipă“, a spus polițista poetă.

„Poeziile mele ştiu totul despre mine şi dincolo de mine“

Polițista Gina-Loredana ne relatează că poezia înseamnă o parte din sufletul său la care se întoarce mereu cu mare drag: „Pentru mine, poezia este visare, este linişte, este desfătare şi împlinire. Poezia este tabloul sufletului pictat pe pânza emoţiilor. Poezia izvorăşte din inimă şi tot în inimă îşi găseşte răspuns … de aceea trebuie să vedem dincolo de cuvinte pentru a reuşi să percepem corect mesajul…(…) Poeziile mele ştiu totul despre mine şi dincolo de mine… Am învăţat să respir prin fiecare vers, iar amintirile, dorinţele, împlinirile, toate îmi stau pitite printre cuvinte. Pot spune că poezia m-a creat pe mine pentru că, din momentul în care mi-am descoperit această pasiune, am devenit mai receptivă la tot ce mă înconjoară. Poezia m-a învăţat să mă bucur de lucrurile mărunte”.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.