Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

13228050_10206369088214681_760238912_nAutoritățile din municipiul Târgu-Jiu au dezvelit ieri, 19 mai, o nouă stea pe Aleea Nemuritorilor din centrul orașului. Aceasta îi este dedicată lui Alexandru Ștefulescu,  cel mai mare istoric al județului Gorj. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul manifestărilor organizate cu ocazia Zilelor Orașului Târgu-Jiu.

La eveniment au fost prezenți oameni de cultură, dar și autoritățile locale și județene. „A scris cărți de istorie a municipiului Târgu-Jiu și este datoria noastră, a tuturor, să îi respectăm. Munca sa ar trebui continuată. Este un moment prin care dăm dovadă că ştim să preţuim şi să apreciem pe cei care în trecut şi în prezent şi-au pus şi îşi pun amprenta asupra destinului oraşului şi judeţului nostru”, a spus Ion Cepoi, directorul CJPCT Gorj.

13236219_10206369088774695_4035490_n„Prin acest eveniment recunoaștem activitatea celui care a fost Alexandru Ștefulescu, căci el va rămâne nemuritor în memoria noastră, a târgujienilor. Prin opera sa ne întărește ideea că istoria noastră înseamnă viitor”, a spus Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu.

„Omagiem împlinirea a 160 de ani de la nașterea celui mai autentic reper al istoriografiei Gorjului. Alexandru Ștefulescu este un mare istoric, opera sa nu a putut fi depășită, nici măcar atinsă, de toți cei care trudim în acest domeniu. A scris despre Mănăstirea Tismana, despre Schitul Crasna, despre Târgu-Jiu, a depistat localități astăzi dispărute, a reușit prin cercetările sale temeinice să stabilească vârsta unor localități. El, un autodidact, a învățat toată viața, care i-a fost scurtă, dar a lăsat multe în urmă”, a spus profesorul Gheorghe Nechifor.

Aleea Nemuritorilor a fost inaugurată în anul 2012, atunci fiind dezvelită prima stea pentru marele sculptor Constantin Brâncuși. De-a lungul anilor, autoritățile au dezvelit și alte stele pentru diverse personalități care au avut o contribuție importantă în societatea românească. Printre cei care au primit o stea pe Aleea Nemuritorilor amintim: regizorul Sergiu Nicolaescu, poetul Tudor Arghezi şi actriţa Elvira Godeanu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.