Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Teatrul de Comedie anunță premiera oficială a spectacolului CĂSĂTORIA de N.V. Gogol, traducerea Bogdan Budeș, regia Andrei și Andreea Grosu, scenografia Vladimir Turturica, muzica originală a spectacolului este semnată de Mihai Dobre, iar pictura folosită pentru afiș aparține lui Sorin Ilfoveanu. Reprezentațiile se vor desfășura vineri 9 iunie și sâmbătă 10 iunie, ora 19.00, la Sala Radu Beligan. Spectacolul îi prezintă în rolurile principale pe actorii Tudor Chirilă și Mirela Zeța, ale căror personaje pun în discuție o importantă alegere din existența unui om: cu cine îmi voi împărți viața?

„Am citit cândva că Gogol ar fi vrut să râdă lumea la Căsătoria până când râsul dă în plâns, până când ai uitat de ce râdeai și până când descoperi dincolo de comicul imediat o lume care se zărește ca prin perdele de dantelă. O lume difuză care îți intră pe sub piele și îți accelerează pulsul. E lumea care prevestește neputința și care vorbește liber despre înălțimea oamenilor care nu pot ajunge unde își doresc. Ori nu au aripi ori nu au cum să se ridice dintr-un loc mlăștinos și întunecos unde singurătatea și absența iubirii apasă pe umerii lor.

Nu e o poveste despre ceremonia nunții sau despre celebrarea fericirii, e doar o poveste despre oameni care caută oameni. Neîncetat.” – Andrei și Andreea Grosu

Montarea semnată de Andrei și Andreea Grosu continuă seria de reinterpretări ale clasicilor cu care Teatrul de Comedie și-a obișnuit spectatorii, demonstrând, o dată în plus, actualitatea textului și puterea de sugestie a acestuia în diferite spații și epoci.

„Căsătoria” te va provoca la o  mulțime de întrebări și răspunsuri, și vei cunoaște o pleiadă de personaje pline de umor, alături de care vei simți bucurie și emoție. Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Tudor Chirilă (Ivan Kuzmici Podkolesin), Mirela Zeța (Agafia Tihonovna), Liviu Pintileasa (Ilia Fomici Kocikariov), Mihaela Teleoacă (Fiokla Ivanovna), Alin Florea (Ivan Pavlovici Omletă), Dan Rădulescu (Baltazar Baltazarovici Jevakin), Bogdan Cotleț(Nicanor Ivanovici Anucikin), Smaranda Caragea (Arina Panteleimonova), Silviu Debu (Akim Stepanovici Panteleiev).

Biletele au fost puse în vânzare pe site-ul Teatrului de Comedie – www.comedie.ro

Această prezentare necesită JavaScript.

 
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.