România a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii la Campionatele Mondiale de canotaj pentru juniori de la Trakai (Lituania), cu 2 medalii de aur, 2 de argint și 2 de bronz. Echipajele românești s-au clasat pe primul loc pe națiuni și au reușit să se întoarcă acasă cu două medalii de aur, două medalii de argint și două de bronz. Gorjeanca Raluca-Georgiana Dinulescu a obținut, alături de echipa 8+1 feminin, medalie de bronz! „A fost cea mai grea cursă a noastră, chiar dacă am fost conduse de Germania și Cehia, noi am dat tot ce am putut!”, a spus, pentru Revista Cult-ura, sportiva Raluca Dinulescu.
România a cucerit medalii în toate cele șase finale în care a fost prezentă duminică: medaliile de aur au fost obținute de Adriana Ailincăi și Maria Tivodariu în proba feminină de dublu rame și de echipajul feminin de patru vâsle (Larisa Elena Roșu, Andreea Grăpinoiu, Simona Geanina Radiș, Tabita Maftei), cele de argint au fost câștigate la patru rame feminin (Ioana-Irina Acsinte, Elena-Cătălina Onciu, Geanina-Dumitrița Juncănariu și Alina-Maria Balețchi) și dublu rame masculin (Ștefan-Constantin Berariu și Florin-Sorin Lehaci). Bronzul a fost obținut la patru rame fără cârmaci masculin (Dumitru-Alexandru Ciobîcă, Nicu-Iulian Chelaru, Cristian-Ionuț Cojocaru, Ciprian Huc) și la 8+1 feminin (Elena Dănuț, Elena-Cosmina Ciritel, Monica-Georgiana Andron, Ioana-Mădălina Moroșan, Andreea Popa, Raluca-Georgiana Dinulescu, Maria-Magdalena Rusu, Vasilica-Alexandra Rusu, Victoria-Ștefania Petreanu). La competiție au fost înscriși 742 sportivi din 59 de țări, cu 258 de bărci.
Rezultatul obținut duminică, 6 august, la Campionatul Mondial de Juniori le-a făcut extrem de fericite pe fetele din echipa de 8+1 feminin a lotului României. Fetele au fost felicitate și de președinta Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă. „Ne-am dorit foarte mult medalia asta, am muncit un an întreg pentru asta, iar după impulsul de la Europene unde am luat aurul, am muncit două luni continuu pentru acest rezultat! A fost cea mai grea cursă a noastră, chiar dacă am fost conduse de Germania și Cehia, noi am dat tot ce am putut! Din 2014, România nu a mai avut barcă de 8+1 de fete pe podium, iar noi azi am scris istorie! Suntem primii pe națiuni după foarte mulți ani! Sunt foarte mulțumită de echipa mea, au fost niște luptătoare până la capăt! Ne-am îndeplinit un vis! Pe plan competițional, urmează campionatul național de juniori de la Năvodari, iar apoi campionatul balcanic din Turcia”, a afirmat Raluca Dinulescu.
Raluca Dinulescu are 17 ani, fiind o sportivă care a obținut, prin multă muncă, numeroase medalii la importante campionate și concursuri naționale și internaționale, cu atât mai mult cu cât practică canotajul de aproape cinci ani! Adolescenta este originară din comuna Bumbești-Pițic, dar din 2012 locuiește în orașul Orșova, unde învață și se antrenează. „Canotajul pentru mine înseamnă viață mea de zi cu zi, mă trezesc, merg la înviorare, mă întorc iau micul dejun, merg la școală, vin iau prânzul, mă odihnesc, apoi ies din nou la antrenament, seara-cina, învăț, vorbesc cu cei de acasă. În medie, iarna facem cam 4 ore de antrenament pe zi, iar când se apropie sezonul cald, desfășurăm peste 6 ore de antrenament! Șase zile pe săptămâna ne antrenăm, iar duminică avem liber. (…) După 8 luni de canotaj am câștigat prima mea medalie la Campionatul Național de la Năvodari. O să țin minte ziua aia mereu! Era prin 2013. Nu știam eu prea multe despre acest sport, dar cert este că îmi doream o medalie! Venisem pe locul 2, Doamne, ce mândră eram! Nu mă puteam stăpâni! Anul acesta îmi doresc să particip la Campionatele Europene și Mondiale și să îmi cânte imnul, vreau să fac mândră țara prin muncă și dăruirea mea zilnică!”, a declarat canotoarea Raluca Dinulescu.