Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

filofteiaAnul acesta, la începutul lunii martie, se va organiza o nouă ediție a Festivalului Național de Folclor al Copiilor „Filofteia Lăcătușu”. Evenimentul a ajuns la a IV-a ediție, iar înscrierile se vor putea face în perioada 1-19 februarie. 

Publicistul Dorin Brozbă anunță că înscrierea concurenților, cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, se va face la Biroul de Relații cu Publicul al Muzeului Județean Gorj și la Casa de Cultură „Constantin Brâncoveanu” din Horezu. Concurenții din alte localități vor solicita înscrierea prin e-mail la [email protected] sau la telefon 0763 838 203.

Anul acesta se comemorează patru decenii de la trecerea în eternitate a artistei Filofteia Lăcătușu, fost prim solist al Ansamblului Artistic Profesionist  „Doina Gorjului”. Pe scena festivalului, cu această ocazie, vor urca mai mulți artiști, printre care se află și Nina Predescu, Nicoleta Lăcătușu, Maria Corlan Mischie, Emilia Dragotoiu Nanu, Angelica Mirea, Neluțu Trandafir, Luiza Ciudin, Roxana Croitoru, dar și alții.

Distribuie:

2 Comments

  • O nouă ediție a Festivalului Național „Filofteia Lăcătușu”. Copiii talentați se pot înscrie! - Gorj 24, 30 ianuarie 2017 @ 19:34 Răspunde

    […] O nouă ediție a Festivalului Național „Filofteia Lăcătușu”. Copiii talentați se pot însc… […]

  • ochian Sorin, 27 februarie 2017 @ 11:14 Răspunde

    Intamplarea a facut sa particip in sala ca spectator la preselectiile organizate la Tg-Jiu pentru acest festival – concurs si nu mica mi-e mirarea sa vad cum au fost selectati de catre juriu copii care au avut o prestanta slaba sau mediocra, ba chiar unii copii carora li s-au facut observatii clare in legatura cu melodiile alese si cu punerea lor in scena de catre comisie, iar alti copii care s-au prezentat ireprosabil au fost respinsi de acest juriu. Se poate lesne intelege ca au fost selectati copii ai caror profesori coordonatori au fost in juriu, ca pana la urma acest juriu nu a avut ca si criteriu de selectie talentul ci recomandarile, din pacate pentru ceeace inseamna folclor si muzica populara in Gorj! Ca si iubitor de folclor si muzica populara sunt dezamagit si-mi rezerv dreptul sa spun ca organizarea si organizatorii acestui festival concurs nu au nici o intentie sa promoveze talentul, ci doar relationismul si mediocritatea , descurajand in acest fel copii care s-au nascut cu har de la D.zeu sa duca mai departe cantecul lasat mostenire de solistii nostri de renume. Aceasta parere mi-am facut-o si o sustin cu argumente foarte clare deoarece cunosc copii din Gorj care au venit acasa cu premii importante, trofee si premii speciale atunci cand au concurat in alte judete unde jurizarea s-a facut pe criterii ce iau in calcul talentul, atitudine si prezenta scennica, iar aici la Tg-Jiu au fost respinsi doar pentru ca nu au profesorii coordonatori in juriu sau nu au avut nici o recomandare cu dedicatie. acest festival, asa cum e organizat acum, este un crnaval , nicidecum ceeace se vrea sa para ca este!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.