Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Este absolventă a Facultății de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București și profesează cu multă pasiune această meserie, însă de la începutul acestui an este și singurul educator Lamaze din județul Gorj. Târgujianca Anca Tadici va organiza la Târgu-Jiu, luna viitoare, în colaborare cu un medic pediatru, o serie de cursuri foarte utile gravidelor. „Tăticii sunt încurajați să participe la aceste cursuri. Sper ca mămicile, viitoarele mămici să fie interesate, căci sunt informații foarte utile pe care eu cred că orice mămică ar trebui să le știe. Cursurile sunt bazate pe studii medicale și pe recomandările Organizației Mondiale a Sănătății. (…) Trebuie menționat că tăticii participanți vor primi un certificat de absolvire a unui curs de puericultură!”, a declarat Anca Tadici.

anca tadici farmacist 

Anca Tadici a absolvit examenul de educator Lamaze în decembrie anul trecut, devenind, astfel, singurul specialist din județul Gorj. Totul a început anul trecut, când farmacista Tadici și soțul său s-au gândit că este vremea să aibă un copil. Anca Tadici își dorea să poată participa la cursuri de alăptare, dar și de pregătire a gravidei pentru naștere, așa că a început să caute. Din păcate, curând și-a dat seama că nu are cum să facă acest lucru în Gorj. „Am căutat în Târgu Jiu cursuri pentru pregătirea gravidei pentru naștere și apoi pentru alăptare. Spre surpriza mea nu am găsit nimic și atunci m-am hotărât să ofer eu viitoarelor mămici aceste informații. Am absolvit examenul național de educator Lamaze în decembrie și recent am absolvit și cursul de 90 de ore în alăptare necesar pentru acreditarea internațională. Sunt informații foarte utile pe care o mamă le află de la aceste cursuri!”, a spus farmacistul Anca Tadici.

 lamaze1

Primul centru de educație pre și post natală din Gorj

Tânăra farmacistă și-a luat în serios rolul de „deschizător de drumuri”, așa că va inaugura luna viitoare, la Târgu-Jiu, unicul Centru de Educație pre și post natală din Gorj. Primul curs se numește „Curs de pregătire pentru viitorii părinți” și va avea loc pe data de 20 aprilie. Pe 22 aprilie va avea loc un „Curs de prim-ajutor pentru copil 0 la 3 ani”, iar pe 26 aprilie cel de al treilea curs: „Diversificarea cu respect pentru bebeluș”. „În aprilie vom deschide Centrul de educație pre și post natală din Târgu-Jiu. Vom organiza pentru început trei cursuri. Locația este la Piața Mică și acolo se vor ține doar cursuri momentan. Aceste trei cursuri vor fi în deschidere și se vor ține în colaborare cu doctorul Roxana Hristianovici, medic pediatru, consultant în alăptare acreditat internațional IBCLC. Durata lor este de trei ore, taxa de participare este de 70 lei de persoană sau 100 lei de cuplu. Tăticii sunt încurajați să participe la aceste cursuri. Sper ca mămicile, viitoarele mămici să fie interesate, căci sunt informații foarte utile pe care eu cred că orice mămică ar trebui să le știe. Cursurile sunt bazate pe studii medicale și pe recomandările organizației mondiale a sănătății”, a declarat Anca Tadici. Sala centrului permite, momentan, prezența a 20 de persoane, așa că locurile la aceste cursuri sunt limitate.

Cursurile Lamaze, în premieră!

În viitorul foarte apropiat, la Târgu-Jiu, la Centrul de educație pre și post natală se vor ține și cursuri Lamaze cu  două sau patru cupluri. Durata acestora va fi de 12 ore în total, făcându-se câte patru ședințe de trei ore fiecare. Consilierea în alăptare se va face cu fiecare mămică în parte. „Este un curs de pregătire pentru gravide, acestea vor afla ce modificări se petrec în corpul lor în timpul sarcinii. Vor afla ce înseamnă epidurală, epiziotomie și alți termeni medicali pentru a putea să ia decizii informate când va fi cazul. Vor știi cum să aibă o naștere mai ușoară prin diferite tehnici de relaxare, de respirație, când începe travaliul și ce anume vor simți atunci, precum și noțiuni de bază despre alăptare și îngrijirea copilului. Trebuie menționat că tăticii participanți vor primi un certificat de absolvire a unui curs de puericultură! Conform Legii Concediului Paternal nr. 210/1999, aprobată prin H.G. nr. 244/2000 în articolele 6 și 7, tatălui îi revin, în mod legal, pe lângă cele cinci zile de concediu acordate prin lege la nașterea bebelușului, încă 10 zile suplimentare de concediu pentru îngrijirea nou-născutului dacă este absolvent al unui curs de puericultură. Multă lume nu știe”, a afirmat Anca Tadici, educator Lamaze și consilier în alăptare.

Detalii găsiți pe pagina de facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/1342477372504717/

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.