O echipă din cadrul CNTV, premiată la un concurs național pentru proiecte de afaceri! Tinerii au propus o societate care produce mobilier din materiale reciclabile

O echipă din cadrul CNTV, premiată la un concurs național pentru proiecte de afaceri! Tinerii au propus o societate care produce mobilier din materiale reciclabile

- in Slider, Ştiri locale
0
174 vizualizari

O echipă formată din cinci elevi ai Colegiului Național „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu a reușit să se califice în finala unul concurs național de proiecte de afaceri cu cel mai mare punctaj dintre toate echipele participante.

320 de echipe formate din liceeni de la școli din toată țara s-au înscris la concursul „Junior Achivements Company Of The Year“. Liceenii au înființat societăți și au venit cu idei de afaceri. Echipa Colegiului Național „Tudor Vladimirescu“ a obținut cel mai mare punctaj dintre toate echipele participante și a reușit, astfel, să se califice în etapa finală, la care vor participa cele mai bune 20 de echipe. Firma elevilor se numește SC Ambiosis SRL și este formată din cinci elevi de la C.N. Tudor Vladimirescu: Livia Neamțu, Roxana Lumânaru, Maria Dobre, Ilie Vătafu, Bogdan Băbăligea, iar profesori coordonatori: Velțan Ileana, Udriştioiu Vasilica.
„Am început să lucrăm la acest proiect în luna ianuarie. Am înființat o companie pilot în domeniul mobilierului din materiale reciclate. Concursul a constat în mai multe probe: întocmirea unui plan de afaceri, crearea de produse, prezentare power-point, promovarea produselor. Au fost două faze ale concursulului care s-a desfășurat online“, a precizat Bogdan Băbăligea, elev în clasa a XI-a.

Mese și scaune din materiale reciclate

Ideea de afaceri a liceenilor târgujieni a constat în utilizarea materialelor reciclate pentru fabricarea de diferite piese de mobilier. „Ambiotic este o firmă care se ocupă cu realizarea de mobilier din materiale reciclate. Am creat un model de scaun din cauciuri, mese din cauciucuri și placaj, canapea din paleți, bird feeder din lemn și conserve şi un leagăn din sfoară şi cauciuc. La București vom face o prezentare în fața unui antreprenor care va decide dacă afacerea noastră poate să fie implementată și ce rată de succes va avea. Noi credem că ideea poate fi pusă în practică deoarece am făcut o simulare destul de vastă și fabricarea produselor nu este foarte costisitoare“, a precizat Livia Neamțu.

Etapa finală se va desfășura la București în perioada 21-23 mai. „Sperăm să ne calificăm la faza internațională ori în Canada, ori în Serbia, unde va avea loc o tabără“, a spus Bogdan.

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.