O asociație din Gorj a primit finanțare de la o organizație din Elveția pentru un proiect de prevenție a cancerului de col uterin

O asociație din Gorj a primit finanțare de la o organizație din Elveția pentru un proiect de prevenție a cancerului de col uterin

- in Romania civila, Slider, Social
277
0

Asociația Română de Oncologie „Sfânta Ana” din Târgu Jiu a reușit să obțină finanțare pentru un proiect finanțat de către o fundație din Elveția. Asociația a participat la o competiție de proiecte organizată de către Fundaţia Terre deshommes – Elveţia.

Asociația Română de Oncologie „Sfânta Ana” s-a numărat printre fericiții câștigători. Proiectul este denumit „Fii precaut! Programele de screening pentru cancerul de col uterin și vaccinarea anti-HPV pot salva vieți!” și constă într-o serie de activități de prevenție. „Conform datelor oficiale, în ultima perioadă numărul persoanelor bolnave de cancer de col uterin a crescut simțitor, iar după consultarea statisticilor obținute de la DSP Gorj care au confirmat acest lucru prin date și numere clare, am decis să luăm o serie de măsuri. Activitățile de prevenție și de conștientizare împotriva apariției cancerului în rândul tinerilor sunt deosebit de importante, întrucât pot să contribuie la salvarea vieții acestora. Pornind de la aceste premise, proiectul implementat de Asociația Română de Oncologie „Sfânta Ana” își propune să fie alături de oameni și să îi ajute să aibă un stil de viață cât mai sănătos“, se arată într-un comunicat al Asociației din Târgu Jiu. În cadrul proiectului vor fi distribuite pliante informative în facultățile din Târgu-Jiu de către echipele de voluntari ale Asociației formate din tineri și elevi. Pliantele vor servi la informarea tinerelor în legătură cu riscurile la care se expun dacă amână participarea la campaniile de screening pentru cancerul de col uterin și la modalitățile prin care pot să prevină apariția acestui tip de cancer.

Marș pe insulița de pe Jiu

La finalul proiectului finanțat de către organizația elvețiană va avea loc un marș pe insulița de lângă Parcul Central din Târgu Jiu. „O altă activitate ce urmează să fie implementată la finalul proiectului constă în organizarea marșului «Știu să am grijă de mine!» pe insulița din Parcul Central din Târgu-Jiu. Scopul acestei activități îl reprezintă creșterea gradului de conștientizare și de prevenție afactorilor de risc ale amânării/refuzului de a participa la campanii de screening pentru depistarea cancerului de col uterin. Studenți, tineri din Târgu-Jiu și nu numai, oameni de toate vârstele sunt invitați să participe alături de voluntarii AROSA care vor fi echipați cu însemnele asociației și cu tematica proiectului. De asemenea, tot în cadrul acestei acțiuni vom acorda și pliante referitoare la acțiunile de prevenție ale apariției cancerului de col uterin și la riscurile amânării sau refuzării efectuării programelor de screening pentru depistarea cancerului de col uterin“, se mai arată în comunicatul Asociației Române de Oncologie „Sfânta Ana”.

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.