Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

teatrul-elvira-godeanu-2015O nouă ediție a Festivalului Național de Teatru „Zilele Elvira Godeanu” se va desfășura în perioada 6-28 mai. Anul acesta, la Târgu Jiu vor fi prezenți actori precum Oana Pellea, Pavel Bartoș, Marcel Iureș, Horațiu Mălăele, dar și alte nume celebre din actoria românească. 

În cadrul festivalului vor fi prezenți în orașul nostru și regizori renumiți, iar printre aceștia se numără Radu Afrim și Radu Botar. „Toate evenimentele din cadrul festivalului vor începe la ora  20:00. În perioada 6-7 mai se va juca piesa «O noapte furtunoasă » a actorilor de la teatrul nostru. Pe 10 mai va veni  la Târgu Jiu Teatrul «Odeon» cu spectacolul «Family Fairs», cu Pavel Bartoș și Rodica Mandache și în regia lui Radu Afrim, un regizor care nu a mai fost până acum nu a mai fost la Târgu Jiu, un regizor foarte bine cotat la nivel național și, de ce nu, internațional. Pe 12 mai va fi Teatrul «Aureliu Manea» de la Turda cu piesa «Insomniacii», în distribuție Radu Botar, Cătălin Grigoraș, Ioan Alexandru Savu, regia Radu Botar. 19-20 mai vor poposi la Târgu Jiu actorii teatrului «Metropolis», piesa care va  fi prezentată în festival este «Buzunarul cu pâine», în distribuție este Oana Pellea și Mihai Sandu Gruia.  În zilele 22-23 mai aveam Teatrul «Bulandra» cu piesa «Cafeneaua», în distribuție Horațiu Mălăele, gorjeanul nostru, Emilia Popescu și Dana Dogaru. În zilele 24-25 mai vine Teatrul «Act» cu piesa «N-ai tu treabă», în distribuție Marcel Iureș”, a precizat Iani Gârbaciu, purtător de cuvânt al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” Târgu Jiu.

Anul viitor, la împlinirea a 25 de ani de la existența Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”, festivalul se va desfășura timp de o lună și va deveni internațional.  În cadrul evenimentelor de anul acesta, trei zile sunt dedicate copiilor. „Pe data de 28 mai va avea loca Gala Premiilor Elvira Godeanu. Sunt premiile  profesionale acordate actorilor teatrului pe anul trecut. Sigur, nu vă pot spune detalii mai multe , pentru că totul trebuie să fie o surpriză pentru cei care vor lua premii în seara aceea. Va fi completată gala cu un recital absolut minunat a lui Nicu  Alifantis și Fragile Band. (…) Avem și un nou proiect lansat anul acesta și anume «Zilele Elvira Godeanu» pentru copii. Și atunci, în zilele de 15-18 mai, o să jucăm spectacole în interiorul acestui festival,  spectacole pentru cei mici. Piesele vor fi «Scufița Roșie» și «Sânziana și Pepelea», așa ca să putem să acoperim gusturile tuturor, să îi bucurăm așa cum o facem de 16 ani. Din punctul meu de vedere cred că ediția de anul acesta va fi absolut reușită și mă bazez și pe faptul că avem și regizori foarte importanți care stau în spatele scenei, iar asta spune extrem de mult privind calitatea spectacolelor”, a declarat Marian Negrescu, managerul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” Târgu Jiu.

Costul unui bilet este de 60 de lei la toate spectacolele, iar biletele sunt  vândute începând cu data de 27  aprilie la casa de bilete a Teatrului  „Elvira Godeanu” în intervalul orar 9:00- 13:00 și 16:-19:00. Se pot achiziționa bilete și duminica între orele 9:00 – 13:00, iar detalii se pot obține la numărul de telefon 0736647432.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.