Natalia Volintiru a interpretat imnul României la lansarea „Anului Centenarului 1918-2018” de la Severin

Natalia Volintiru a interpretat imnul României la lansarea „Anului Centenarului 1918-2018” de la Severin

- in Evenimente, Muzica, Slider
1
18 vizualizari

La Pavilionul Multifuncțional din Drobeta Turnu-Severin a avut loc evenimentul de lansare a Anului Centenarului 1918-2018. Acest eveniment a început cu intonarea Imnului României de către eleva Volintiru Natalia de la Liceul de Arte „I. Șt. Paulian”. Micuța Natalia Volintiru este extrem de talentată și este pregătită la canto popular de Emilia Drăgotoiu-Nanu, la Rovinari, la Clubul Copiilor.

 

Micuța Natalia Volintiru are la activ numeroase trofee și premii la diverse festivaluri naționale și locale, talentul său nativ fiind mereu apreciat atât de jurații festivalurilor, cât și de publicul spectator. Copila descrisă de profesoara sa, Emilia Drăgotoiu-Nanu, ca fiind „un copil fenomen”! Are la activ zeci de premii, trofee și medalii, iar la ultimul festival internațional la care a concurat, Natalia Volintiru a obținut un premiu I la pian și un premiu special. La evenimentul de la Muzeul „Porțile de Fier” din Severin, Natalia Volintiru a interpretat impecabil imnul național, emoționându-i pe cei prezenți. Cu ocazia manifestării de la Pavilionul Multifuncțional, a fost lansată și expoziția temporară de istorie: „Memoria și sensul sacrificiului întru reîntregirea neamului românesc”.


Persoanele care au participat la eveniment s-au bucurat si de alte momente artistice deosebite, precum: Balada lui Ciprian Porumbescu – Neamțu Maria-clasa a XII-a- Liceul de Arte “I.Șt.Paulian”, prof. Ioniță Ana Maria-vioară și corepetitor-prof. Voicu Alina-pian; recital de poezie: “Odă ostașilor români” – V. Alecsandri – Andrei Mihai Tufiș- clasa a IX-a, Colegiul Național Theodor Costescu- prof. Nelia Copilu etc. 

Lansare Anul Centenarului 1918-2018Azi, 26 noiembrie, la Pavilionul Multifunctional a avut loc evenimentul de lansare a Anului Centenarului 1918-2018. Acesta a inceput cu intonarea Imnului României de catre eleva Volintiru Natalia de la Liceul de Arte “I. Șt. Paulian”.In prezenta Presedintelui Consiliului Judetean Mehedinti, Aladin Georgescu, a directorilor de scoli si invitatilor speciali, managerului Muzeul Regiunii Porților de Fier, Doinita Mariana Chircu a deschis evenimentul cultural printr-o expunere a momentului Marii Uniri din 1918. Domnia sa a amintit ca la nivelul judetului Mehedinti, aproximativ 12.000 de suflete s-au pierdut pe campurile de lupta pentru implinirea idealurilor romanesti, iar acest lucru nu trebuie uitat niciodata. Presedintele Consiliului Judetean, Aladin Georgescu, a subliniat, la randul sau, eforturile si sacrificiile facute, de-a lungul timpului, de ostasii mehedinteni, de jertfele aduse si de rolul pe care acestia l-au avut pentru implinirea idealurilor romanesti.Cu ocazia acestui eveniment a fost lansata si expoziția temporară de istorie: “Memoria și sensul sacrificiului întru reîntregirea neamului românesc”.Invitatii muzeului s-au putut bucura si de alte momente artistice deosebite, dintre care amintim: – Balada lui Ciprian Porumbescu – Neamțu Maria-clasa a XII-a- Liceul de Arte “I.Șt.Paulian”, prof. Ioniță Ana Maria-vioară și corepetitor-prof. Voicu Alina-pian;- Recital de poezie: “Odă ostașilor români” – V. Alecsandri – Andrei Mihai Tufiș- clasa a IX-a, Colegiul Național Theodor Costescu- prof. Nelia Copilu;- Prezentarea expoziției și a catalogului “Memoria și sensul sacrificiului întru reîntregirea neamului românesc” – Șef secție arheologie-istorie, muzeograf Oana Neagoe;- Romanta Andaluza de Pablo Sarasate – Neamțu Maria – Liceul de Arte “I. Șt. Paulian”, corepetitor prof. Voicu Alina- pian; – Lansare de carte: Victor Rusu și Mihaela Stănciulescu – “Maior Alecsandru Strehăianu-Jurnal de front”;Victor Rusu – “Mărturii de veteran din Războiul Intregirii”; – Recital de poezie: “Rugăciune pentru 1 Decembrie”- Adrian Păunescu -Rebeca Fota –clasa a XII-a, Colegiul Național Pedagogic “Ștefan Odobleja”, coordonator prof. dr. Păunescu Liliana; – “Recunoștința unui strănepot” – Șef secție Arte- muzeograf Enescu Chirilă.

Posted by Natalia-Elena Volintiru on 26 Noiembrie 2017

 

1 Comment

  1. Daaa!!!
    Este un copilas minune si in curand va fi cunoscuta mai mult si de Romania.
    Oricum, tot apare pe o pagina destul de importanta, Frumusetile Romaniei (peste 800.000 de likuri) si are sute, poate mii de comentarii favorabile.
    Nu mai spun ca ori de cate ori sunt postari in Grupul Romania ✔ (peste 400.000 de membrii) comportamentul este similar.
    Bravoo Nati. Mult succes !!!

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.