Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Are doar opt ani și impresionează prin talentul său, prin sensibilitate și pasiunea pe care o transmite celor care o ascultă cântând fie cu vocea, fie la pian! Micuța Natalia Volintiru este descrisă de maestra sa Emilia Drăgotoiu-Nanu ca fiind „un copil fenomen”! Are la activ zeci de premii, trofee și medalii, iar la ultimul festival internațional la care a concurat, Natalia Volintiru a obținut un premiu I la pian și un premiu special.

În perioada 25-27 august, în inima țării a avut loc o nouă ediție a Festivalului Internaţional SIBIU – Capitală muzicală. La acest concurs au participat 172 de tineri talentați din 40 de localități (în total din 28 de județe n.red.). Aceștia au fost jurizați la patru secțiuni ale festivalului: Muzică Pop, Folk, Clasică instrumentală și Muzică Populară. Juriul a fost prezidat și în acest an de compozitorul Horia Moculescu. Micuța Natalia Volintiru, eleva Emiliei Drăgotoiu-Nanu, a concurat la două secțiuni, câștigând la fiecare! Astfel, talentata fetiță a primit premiul I la Muzică Clasică Instrumentală și un premiu special. „Natalia a participat cu succes la Festivalul Internațional Sibiu-Capitală Muzicală și a obținut premiul 1 la secțiunea instrumental – clasic – instrument pian (vârsta 8-10 ani) și un premiu special, tot aici. Vara aceasta a mai câștigat și un trofeu la Vocea Populară pentru Copii – TVR Craiova, unde a susținut concursul la Craiova și a cântat cu Ansamblul Profesionist „Maria Tănase”. Și vineri seara a cântat în Gală, tot la Sibiu, deoarece anul trecut a câștigat Trofeul la Secțiunea de Folclor și a fost invitată! Doresc să le mulțumim în mod deosebit doamnelor profesoare Mirela Crețu-de pian și Emilia Drăgotoiu-Nanu de canto. Le mulțumim pentru tot ce fac pentru Natalia”, a spus Cristian Volintiru, tatăl copilei talentate.

Natalia Volintiru urmează, de mai bine de un an de zile, lecții de canto popular de la Emilia Drăgotoiu-Nanu. „Ea este un copil fenomen (…) Are doar opt ani și uimește prin talentul ei! Trebuie spus că este elevă la Liceul de Muzică din Severin, acolo studiază pianul, iar cu mine canto. Am sfătuit-o să urmeze pianul, pentru că o va ajuta foarte mult pe viitor. Natalia Volintiru este din Drobeta Turnu Severin. Este o copilă extrem de dăruită, talentată. Are norocul cu niște părinți extraordinari, care o sprijină în tot și o aduc săptămânal la Rovinari, la Palatul Copiilor, unde este eleva mea”, a spus interpreta Emilia Drăgotoiu-Nanu.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.