Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Micuța Natalia Volintiru, în vârstă de 7 ani, i-a cucerit pe spectatorii din Republica Cehă, acolo unde, în perioada 1-5 noiembrie, fetița și profesoara sa de canto, Emilia Drăgotoiu-Nanu, au participat la Festivalul „Tradiții Europene”. A fost prima ieșire din țară în această calitate „- de participantă la un Festival internațional- a micuței Natalia, care este descrisă de profesoara sa drept un „copil fenomen”!

14708330_1601284290166637_6994937543963946805_n natalia-volintiru-2

În perioada 1-5 noiembrie, în Republica Cehă, mai exact la Pardubice și în localitățile învecinate, a avut loc Festivalul „Tradiții Europene”, dedicat copiilor din Europa. Emilia Drăgotoiu-Nanu a fost invitată să reprezinte România de către inginerul Nicolae Dedulea, președintele Asociației Românilor din Cehia. Îndrăgita interpretă a ales să meargă la acest festival cu una dintre cele mai tinere și talentate eleve pe care le pregătește la Palatul Copiilor, filiala Rovinari. Astfel, micuța Natalia Volintiru, care ia lecții de canto popular de la Emilia Drăgotoiu-Nanu de un an, a reprezentat cu succes România și Gorjul la acest festival. În ciuda faptului că micuța Natalia și familia sa locuiesc în Drobeta-Turnu Severin, părinții o aduc săptămânal la Palatul Copiilor din Rovinari, pentru a lua lecții de la Emilia Drăgotoiu-Nanu.natalia-volintiru „Natalia Volintiru este din Drobeta Turnu Severin. Este o copilă extrem de dăruită, talentată. Are norocul cu niște părinți extraordinari, care o sprijină în tot și o aduc săptămânal la Rovinari, la Palatul Copiilor, unde este eleva mea. La Festivalul din Republica Cehă am fost invitată să reprezint România de către Nicolae Dedulea, președintele Asociației Românilor din Cehia. Natalia Volintiru a fost extraordinară, cu toate că nu are decât șapte ani!”, a spus interpreta Emilia Drăgotoiu-Nanu.

natalia-volintiru-3

Copil fenomen

Potrivit Emiliei Drăgotoiu-Nanu, talentata Natalia Volintiru a cântat în cadrul a nouă spectacole în perioada petrecută în Cehia. Festivalul „Tradiții Europene” a avut loc în mai multe localități din Republica Cehă, în școli, unde spectatori au fost elevii, dar și în mari săli de spectacole unde s-a intrat pe bază de bilet. La Festival au mai participat ansambluri din țări precum Ungaria, Polonia, Belarus, Slovenia. „Natalia a cucerit atât publicul spectator, cât și pe membrii ansamblurilor participante în festival. A primit cadouri de la ceilalți, fiind îndrăgită. Ea este un copil fenomen, a urmărit plină de curiozitate spectacolele celorlalți participanți, a învățat un fragment dintr-un cântec ceh, un alt fragment dintr-un dans! Are doar șapte ani și uimește prin talentul ei! Trebuie spus că este elevă la Liceul de Muzică din Severin, acolo studiază pianul, iar cu mine canto. Am sfătuit-o să urmeze pianul, pentru că o va ajuta foarte mult pe viitor. Nataliei i-a plăcut mult în Cehia, a fost prima ieșire în această calitate și s-a simțit foarte bine, ca să nu mai spun că s-a descurcat excelent pe scenă! (…) La un moment dat, după seara în care toți copiii din Festival au participat la ateliere creative cu diverse activități, Natalia a trebuit să cânte o strofă din doina sa pe care ceilalți copii să o învețe. Am cântat împreună și copiii ceilalți au murmurat și ei, s-au ținut după linia noastră melodică. Au fost momente foarte frumoase”, a mai afirmat interpreta Emilia Drăgotoiu-Nanu.emilia-nanu

Distribuie:

1 Comment

 • Costi Pobli, 9 noiembrie 2016 @ 22:01 Răspunde

  Ce-as putea sa mai spun oare?
  Ca acest articol reprezinta 100% adevarul?
  Ca intradevar Natalia este un copil minune?
  Realitatea este ca acest copil munceste la 7 ani aproape ca un adult. Si nu o obliga nimeni la asta. Are o dragoste imensa pentru muzica si face totul din pura pasiune si har!
  Felicitari Natalia!
  Felicitari doamnei ei profesoare, Emilia!
  Felicitari minunatilor ei parinti, Ramona si Cristi Volintiru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.