Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

ilinaNumărul tinerilor din județul Gorj care studiază cavalul este extrem de mic, iar Narcis Ilina, elev al Colegiului Național „Spiru Haret” Târgu Jiu se află printre ei. De mai bine de doi ani, acesta descoperă tainele fluierului ciobănesc de la profesorul doctor Ștefan Popescu, fostul director al Școlii Populare de Artă Târgu Jiu. Adolescentul de 18 ani este elev al Școlii Populare și spune că vrea să ducă mai departe tradiția cântatului la acest instrument, mai ales că pasiunea pentru caval este pe cale de dispariție. Narcis studiază Matematică Informatică la Colegiul „Spiru Haret”, dar spune că reușește să îmbine armonios științele exacte cu muzica. El a reușit deja să obțină numeroase premii la concursuri județene, festivaluri naționale și internaționale.

Reporter: Ce te-a determinat să alegi acest instrument?

Narcis Ilina: Văzându-l pe domnul profesor cântând la caval mi-a atras atenția foarte mult. Mi-a plăcut sunetul, modul în care se aude și datorită dumnealui am învățat să cânt și eu. Prima dată l-am văzut pe internet, apoi am venit aici și am văzut ce minunat este acest instrument.

Reporter: Cât de greu ți s-a părut la început?

Narcis Ilina: Mi s-a părut foarte greu la început, însă am avut îndrumător foarte bun și datorită domnului profesor am reușit să învăț.

Reporter: Acum ești mulțumit de evoluția ta?

Narcis Ilina: Da, sunt mulțumit. Sigur că întotdeauna se poate mai bune, dar cred că sunt pe drumul cel bun.

Reporter: Care este  dorința ta în ceea ce privește acest instrument? La ce nivel vrei să ajungi?

Narcis Ilina: Dorința mea este să evoluez astfel încât să ajung ca domnul profesor și chiar să ajung să predau acest instrument, poate, într-o bună zi.

Reporter: Cum se  împacă domeniul artistic și Matematica Informatica?

Narcis Ilina: Se îmbină cât de cât. În  momentul de față oricum nu sunt hotărât 100% în ce domeniu vreau să lucrez pe viitor.

Reporter: Ai  participat la concursuri sau festivaluri? Ce premii ai obținut?

Narcis Ilina: Sigur, am participat la concursuri și am luat premii de I, II, III. Spre exemplu, cele mai recente, la Slatina, la un festival național, am obținut premiul II și la Pitești, tot un festival internațional, am obținut locul III. Iar la cele județene am mai multe premii I. O să mai merg și la alte concursuri atunci când mi se ivește ocazia.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.