Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

dscn0036Artiștii gorjeni au făcut furori la Festivalul Internațional de Folclor, eveniment organizat în inima Cehiei, la Praga. Talentații gorjeni din cadrul  Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu, dar și dansatori ai Ansamblului „Doina Gorjului”, s-au duelat cu artiști veniți din 19 țări. Și de această dată, dansurile populare și muzica de pe meleagurile gorjenești au cucerit văzul și auzul celor care au luat parte la acest minunat eveniment de tradiție.

dscn0043Luna noiembrie a debutat cu evenimente deosebite din punct de vedere artistic. A avut loc Festivalul „Maria Lătărețu”, iar artiștii gorjeni au avut ocazia să ajungă și în Cehia pentru a face cunoscute frumoasele noastre tradiții. „Prin intermediul unei părți a Ansamblului Folcloric «Maria Lătărețu» și a Ansamblului de dansuri  cu juniorii «Doinei Gorjului» s-a mers la acest festival de folclor la începutul lunii. Este vorba despre  cea de-a 21 ediție a Festivalului de Folclor de la Praga unde am mers cu dansurile populare și cu muzica tradițională din Gorj”, a precizat  Alexandru Bratu, directorul Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu.

De asemenea, în perioada 2- 3 noiembrie s-a desfășurat Festivalul de Muzică Ușoară „Ritmuri în mileniul III”. Școala Populară de Artă Târgu-Jiu a participat la acest festival cu două eleve de la catedra de muzică ușoară, Geică Adnana și Popescu Raisa. Cele două eleve au participat la secțiuni diferite 13-15 ani , 16-24 ani  și s-au întors acasă cu o mențiune și premiul trei obținut de către Raisa Popescu.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.