Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Odată cu prelungirea expoziției „Întoarcerea prodigioasă. Oskar Szuhanek”, Muzeul Național de Artă Timișoara lansează un concurs de creație literară, inspirat din lucrările aflate în expunere. „Cum vede actuala generație picturile expuse” este tema propusă pentru concurs.

Expoziția este o bună sursă de valorificare a imaginației și creativității și de (re)cunoaștere a reperelor artistice locale, răspândite în centre culturale ale Europei de reprezentanți precum Oskár Szuhanek. Lucrările expuse sunt peisaje, multe dintre ele cu Timișoara – străzi, piețe, poduri, canalul Bega, parcuri, biserici etc., portrete ale unor personalități (arhitectul Horki, anticarul Kepich, poetul Karoli Endre etc.), ale membrilor familiei (în diferite perioade), autoportretele pictorului sau studiile acestuia din tinerețe.

Concursul se va desfășura pentru 4 categorii:
  • Învățământ primar;
  • Învățământ gimnazial;
  • Învățământ liceal;
  • Învățământ universitar.
Cerințe în elaborarea textelor:
  • Maximum 2 pagini A4;
  • Font: Times New Roman, Mărime caractere: 12;
  • Textele pot fi însoțite de maximum 3 fotografii cu lucrările preferate din expoziție.
Fiecare participant se poate înscrie la concurs cu un text.

Date necesare pentru înscriere: nume, prenume, anul nașterii, școala, clasa, numele cadrului didactic coordonator (dacă este cazul), număr de telefon, adresă de e-mail.

Perioada de desfășurare a concursului: 19 octombrie – 03 noiembrie 2022.

Festivitatea de premiere va avea loc miercuri, 09 noiembrie 2022, ora 14, în Sala Barocă a Muzeului Național de Artă Timișoara.

Câștigătorii vor fi desemnați în funcție de popularitate și de rezultatul jurizării de specialitate.

Cele mai bune lucrări vor fi premiate cu obiecte promoționale și cărți de artă și vor beneficia de publicitate în presă și pe paginile de Social Media ale MNArT.

Lucrările pot fi predate fizic, la casieria muzeului sau online, la adresa [email protected], cu titlul „Concurs de creație literară Oskar Szuhanek”.
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.