Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

”Green Conservation” reprezintă cea de-a cincea Conferință Internațională de Conservarea și Restaurare Ecologică (GREEN) a Patrimoniului Cultural și este anunțată ca o nouă etapă de prezentare a inovațiilor și noilor perspective pentru dezvoltarea sustenabilă în domeniu. Este primul proiect de asemenea anvergură organizat sub patronajul UNESCO România și ICCROM, adresat tinerilor specialiști din domeniul patrimoniului cultural având un caracter bazat pe comunicări științifice, încurajând dezbaterea și proiecte viitoare multidisciplinare.

Asemenea edițiilor anterioare, conferința va reprezenta un spațiu de inspirație destinat universităților locale, specialiștilor din mediul muzeal-universitar internațional, cât și instituților partenere de cercetare care doresc să împărtășească idei și concepte pentru a promova o evoluție în modul de concepere al tratamentelor. Conferința ”Green Conservation Of Cultural Heritage” va fi dedicată discuțiilor despre interpretarea diversă a conceptului de „verde” (green), având ca scop stimularea discuțiilor și accelerarea inovației/implementării materialelor și metodelor eco-durabile pentru conservarea patrimoniului cultural. Sănătătea restauratorului, protecția mediului, tehnologiile de conservare a patrimoniului cultural în muzee și situri culturale, precum și tratamentele de restaurare, sunt doar un indiciu al subiectelor prevăzute.

Evenimentul se va desfășura în formă hibridă, timp de 2 zile în datele de 4 și 5 mai 2023, cu un număr specific de participanți plus lectori la workshop-ul public, dar și on-line pe platforma „ZOOM” în parteneriat cu Universitate de Vest din Timișoara.

Prin intermediul acestei ocazii se propune un schimb de idei și experiențe multidisciplinare ale specialiștilor din mediul muzeal, academic de cercetare național și internațional, prin comunicări științifice în format fizic și online, prezentări de postere și ateliere cu grupuri de lucru cu publicul în vederea aprofundării metodologice a restaurării.

Cu ocazia acestei Conferințe internaționale intenționăm să valorificăm Laboratul de restaurare și conservare vizitabil din Palatul Baroc (etajul al doilea) unde se va desfășura prezentarea practică din ultima zi a eveniemntului.
Conferința va continua cu etapa a doua ce va cuprinde un workshop, la începutul lunii iunie 2023, adresat strict comunității locale în care se va puncta caracterul multidisciplinar și perspectivele „verzi” de abordare a conservării-restaurării patrimoniului.
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.