Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Muzeul Național de Artă Timișoara are plăcerea de a anunța prelungirea expoziției „Catharsis la o margine de lume. Suzana Fântânariu, o retrospectivă/ Catharsis at the end of a world. Suzana Fântânariu, a retrospective”. Această decizie a fost luată în urma succesului remarcabil de care s-a bucurat expoziția, evidențiat prin numărul impresionant de vizitatori și reacțiile entuziaste primite din partea publicului.

Expoziția, vernisată pe 7 decembrie 2023, reprezintă cel mai amplu eveniment expozițional dedicat Suzanei Fântânariu, o artistă emblematică a artei contemporane din România. Trăind și creând în Timișoara din 1986 până în prezent, Suzana Fântânariu a influențat puternic scena artistică locală și națională. Expoziția prezintă, tematic și contextual, peste 130 de lucrări realizate în diverse tehnici – grafică, desen, obiect, carte-obiect, instalație, gravură și performance – alături de un vast fond documentar ce include fotografii, materiale multimedia, cataloage, broșuri și texte de autor.

Această expoziție reprezintă o călătorie inițiatică prin întreaga carieră a Suzanei Fântânariu, oferind publicului ocazia de a descoperi și aprecia evoluția și diversitatea creației sale. Prelungirea expoziției reflectă dorința Muzeul Național de Artă Timișoara de a oferi tuturor celor interesați posibilitatea de a explora în profunzime opera unei artiste de excepție.

Printre lucrările expuse se numără și creațiile din perioada influențelor stampei japoneze (1975-1990), lucrările experimentale din anii 1990-2010 și cele mai recente opere din perioada 2010-2023.

„Creația Suzanei Fântânariu se alcătuiește organic, incluziv și sistemic, asemenea straturilor succesive specifice structurilor naturii și istoriei antropologice, diversificându-se exponențial, conectându-se cu realități diverse în modalități atipice, care se transformă în potențiale direcții autonome, caracterizând un timp și un spațiu pe care îl umple de inovație și conținut.” subliniază Andreea Foanene, curatoarea expoziției.
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.