Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Muzeul Costumului Popular de la Tismana a fost redeschis în urmă cu câteva zile, după ce lucrările de modernizare a Casei de Cultură au fost finalizate și clădirea a fost preluată de primărie.

img_3574

Investiția a fost realizată de către Compania Națională de Investiții. „Casa de cultură a fost preluată de la Ministerul Dezvoltării, după ce a fost reabilitată printr-un program al Companiei Naționale de Investiții, în care noi am fost parteneri și cofinanțatori cu 25% din sumă. Investiția a fost de 12 miliarde lei vechi și a constat în reabilitarea hidroizolației, schimbarea unei părți din învelitoare, recompartimentări, mansardare și refacerea instalațiilor. Sala nu era încălzită înainte, iar acum s-a montat o centrală proprie“, a spus primarul orașului Tismana, Marian Slivilescu.

Aproape 40 de costume populare

În spațiul destinat muzeului pot fi admirate acum mai multe exponate din diferite zone ale județului Gorj. „Am ajuns la 37 de exponate. Sunt costume vechi chiar și de 120 de ani. Toate costumele provin din zonă. Unul dintre costume a aparținut fostului director al Căminului Popular, Georgică Popescu, care prezenta pe scenă în costum popular“, a precizat Marian Slivilescu.

img_3578

Intrarea este gratuită

Muzeul este deschis în permanență. Cine dorește să admire costumele populare trebuie să se adreseze Centrului de informare turistică din apropierea muzeului. Intrarea este gratuită.

Primarul Marian Slivilescu a spus că zestrea muzeului va crește de la an la an: „Continuăm acțiunea de identificare a costumelor vechi, specifice zonei. Am organizat și o mini expoziție de macaturi, pentru că se găsesc din abundență prin gospodăriile oamenilor și se deteriorează, pentru că nu mai sunt de actualitate. Cei care sunt pasionați de frumos, artizanat și culori au ce să vadă în acest spațiu. Vrem să extindem de la an la an zestrea muzeului și chiar să extindem spațiul destinat muzeului“.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.