Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

muza adormitaÎncă o operă a lui Constantin Brâncuși ajunge în proprietatea colecționarilor din străinătate. Sculptura „Muza adormită” s-a vândut luni, în cadrul unei licitații organizate de Casa Christies, pentru suma de 57,37 milioane de dolari, dublu față de prețul de pronire al licitației. Procedura a durat doar nouă minute, iar capodopera a ajuns în mâinile unui colecționar care a vrut să rămână anonim.

Inițial, opera care reprezintă capul unei femei a fost evaluată la 25-35 milioane de dolari, însă casa de licitații a reușit să obțină o sumă impresionantă la care nu se aștepta nimeni. Dintre cele 43 de lucrări vândute luni la Casa Christie’s de la New York, sculptura lui Brâncuși s-a dovedit a fi cea mai valoroasă, depâșind chiar și o pictură a lui Picasso, cea din urmă fiind valorificată pentru suma de 45 milioane de dolari. Recordul în cazul operelor lui Brâncuși a fost deținut, până în prezent, de satueta din lemn de stejar Madame L.R. care a fost vândută anterior cu 37.2 milioane de dolari.

„Muza adormită” este o sculptură realizată în 1913, fiind una din seria celor șase realizate de Titanul de la Hobița. Versiunea este turnată în bronz. Inițial, opera a fost realizată în marmură, iar ulterior șase copii au fost turnate în bronz la Paris, în celebra tehnică a cerii pierdute.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.