Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

În atmosfera tumultoasă a citadinului cotidian, Muzeul Național de Artă Timișoara vă propune o întâlnire cu artista Doina Mihăilescu, prin intermediul expoziției personale „Murmure, albă tăcere”.

Artista este cunoscută ca fiind drept o fire profund creștină, care expune o viziune extrem de sensibilă și foarte personală asupra unor teme religioase, pe care le cercetează de mult timp, argumentând astfel unul dintre cele mai sincere discursuri.

„Pornind de la afirmația autoarei – eu nu pictez, eu îmi aduc aminte putem spune că, prin tot ceea ce face, Doina Mihăilescu este într-o continuă căutare a sensului raporturilor cu divinitatea, o legătură pe care o simte implantată în sufletul omenesc din timpuri primordiale și pe care încearcă să și-o explice folosindu-și darul artistic cu care a fost înzestrată. Cum spune și criticul Mircea Oliv, pentru Doina Mihăilescu arta este lămurirea ființei. ”, au transmis reprezentanții Muzeului Național de Artă Timișoara.

Expoziția este dominată de alb, de tonuri deschise și sensibile de culoare

Expoziția este dominată de alb, de tonuri deschise și sensibile de culoare și de forme care relevă o mână sigură de iconar contemporan, care compun o atmosferă contemplativă, sobră, de introspecție, sacralizând astfel spațiul în care este prezentă.

O puteți vizita începând cu 3 februarie, la etajul al II-lea al Palatului Baroc, în proximitatea Colecției de Artă Veche Românească din Banat, cu care relaționează firesc, și a Sălii Baroce, un spațiu cald, recunoscut pentru excelenta acustică de marii muzicieni care i-au călcat pragul.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.