Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

delia 1Anul acesta, patru eleve din județul Gorj au reușit să obțină media 10 la examenul de Bacalaureat. Ioana Patricia Işfan, fiica şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, este una dintre elevele din Gorj care au obţinut media zece la BAC. Aceasta a absolvit Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”. Oana Mihaela Florescu şi Adina Gabriela Mergea de la  CNTV Târgu-Jiu au luat tot 10 pe linie, iar cel de al patrulea rezultat excepțional a fost obținut de o elevă a Colegiului Naţional „George Coşbuc” din municipiul Motru – Delia Ionete.  Procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat este de 57,42% în județul Gorj, în creștere comparativ cu cel înregistrat anul trecut, când a fost de 53,51%.

S-a pregătit și câte 12 ore pe zi!

Delia Ionete de la Colegiul Național „George Coșbuc” din Motru este unul dintre elevii excepționali ai județului Gorj, o fată care, deși nu a învățat la cel mai prestigios colegiu din județ, a muncit mult și a reușit să obțină 10 pe linie la examenul maturității. Nemulțumită de sistemul de educație din România, Delia Ionete va susține admiterea la Londra și vrea să ajungă profesor de matematică, materia sa preferată. De-a lungul anilor de liceu, Delia Ionete a participat la numeroase olimpiade naționale și concursuri școlare unde a avut rezultate foarte bune, rezultate care prevesteau media de bacalaureat! „M-am pregătit foarte mult pentru acest examen, dar consider că subiectele au avut dificultate medie. În ultimele săptămâni am lucrat în jur de 12 ore pe zi pentru a mă pregăti la BAC. În continuare, o să merg la City University of London unde voi participa la cursul «Mathematics with Economics and Finance». Vreau să devin profesoară de matematică”, spune fata care anul trecut a fost selectată să participe la un proiect care își propune să reunească o comunitate activă a tinerilor performeri din România-„Creatori de viitor”. Fata a fost aleasă datorită rezultatelor la olimpiada de economie, matematică, activităților sale extrașcolare, activității în consiliul elevilor- leadership școlar.

13664344_10206753988276942_842568228_nFiica inspectorului Ișfan, media 10! Merge la facultatea de Medicină

Ioana Ișfan este unul dintre cei mai buni elevi din județul Gorj, o adolescentă care a obținut, la o vârstă fragedă, foarte multe premii la concursuri și olimpiade extrem de prestigioase. Ioana Ișfan este un copil ambițios și care a muncit foarte mult pentru rezultatele obținute. A absolvit clasa a VIII cu zece pe linie, a intrat la liceu cu media 10. Fata participă la olimpiade școlare încă din clasa a V-a și a obținut multe rezultate care merită amintite. Ioana este elevul care în 2013 a obținut o medalie de bronz la Olimpiada Internațională  de Științe pentru Juniori din India, în 2015 a obținut medalie specială la Olimpiada Națională de Chimie. Pentru examenul de Bacalaureat, Ioana Ișfan s-a pregătit singură, neparticipând la ore private de pregătire. „Cred că a fost o notă de 8 la un moment dat în generală, dar l-am reparat repede. În rest, am avut note mari, rar mai greșeam ceva la o lucrare și primeam 9. Atunci îmi propusesem să intru cu media 10 la liceu, ceea ce s-a și întâmplat. Particip la 13664700_10206753988196940_1035503287_nolimpiade și concursuri școlare din clasa a V-a! Cu ajutorul profesorilor, am ajuns să cunosc și gustul olimpiadelor și să fac o pasiune din a îmi testa cunoștințele dobândite printr-o muncă susținută. Participarea la olimpiade înseamnă, dincolo de toate, și mai multă încredere în propria persoană. Am învățat să îmi controlez emoțiile și m-am obișnuit cu atmosfera de examen”, spunea Ioana Ișfan. Chiar dacă ar putea învăța la Stanford, se pare că Ioana Ișfan va susține admiterea la Facultatea de Medicină din București. Mama sa este medic pediatru și șefa secției de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Oana Florescu, cealaltă elevă de 10 la BAC, este colega Ioanei Ișfan și prietena sa.

13672609_10206753988236941_461612248_nPotrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj, trei dintre cele patru medii de 10 au fost obținute de eleve ale Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, iar cea de-a patra, de o elevă de la Colegiul Național „George Coșbuc” din municipiul Motru. La nivel județean, un număr de 1.934 de elevi au avut medii peste 6, iar cea mai scăzută promovabilitate s-a înregistrat la Liceul Tehnologic Stoina, unde un singur elev a obținut media de trecere.

Felicitări celor patru eleve de 10!

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.