Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Alexandra Turcitu are o voce angelică și iubește oamenii, așa cum a învățat de mică, atât de la familia sa, cât și de la preoții catolici. De mică, Alexandra cântă la biserică, la liturghiile (slujbe n.red.) de la Biserica Catolică din Motru. Spune că harul muzicii l-a primit de la Dumnezeu și consideră că ar fi păcat să nu îi bucure și pe cei din jur. „Îmi amintesc, însă, că eram copil şi îmi bătea inima foarte tare de fiecare dată când cântam la biserică. Mă încurajam în gând şi îmi spuneam că trebuie să cânt frumos, pentru că Dumnezeu mă ascultă! De mic copil am crescut în spiritul credinței al valorilor morale, de aici și principiile mele de viață după care mă ghidez. Biserica este singurul loc în care mă simt protejată. Din păcate, în ziua de azi tinerii nu mai merg la biserică, având alte preocupări. Însă nu trebuie să uităm un lucru: la fel cum avem nevoie de mâncare, de băutură, de haine, la fel avem nevoie şi de hrană pentru suflet”. Alexandra Turcitu este optimistă, visătoare, plină de bun simț, blândă-altfel spus, un om la care semenii se uită cu mirare de foarte multe ori.

14962322_1322883731078353_1605516689_n       alexandra-turcitu-4

Are 26 de ani și lucrează ca jurisconsult la o Asociație de proprietari din municipiul Motru. Alexandra Turcitu cântă de mică la biserica catolică din localitate și este apreciată de cei care o cunosc și datorită vocii sale angelice, dar mai ales calităților sale: este un om simplu, dispus să ajute mereu, cald și blând, care se ghidează în viață după principii solide, precum iubirea de semeni și bunătate, chiar dacă uneori are de suferit.

Nu îi place să vorbească prea mult despre ea, dar spune că le datorează mult părinților săi, ființe mult iubite, care au ajutat-o să devină omul (ca și caracter și personalitate n.red.) care este astăzi. De asemenea, de la ei a învățat că în această viață nimic nu se face fără voia lui Dumnezeu.

„M-am născut în municipiul Motru, unde şi locuiesc în prezent. Am o familie frumoasă cu care mă mândresc. Părinţii mei sunt nişte oameni simpli, dar sunt cei mai buni părinţi de pe pământ! Mulţumită lor sunt omul din ziua de azi. Mai am un frate mai mic cu doi ani jumătate. Copilăria mi-am petrecut-o la bunicii din partea mamei, în judeţul Bacău. (…) Am absolvit liceul la Colegiul Naţional George Coşbuc din Motru (promoţia 2009). Apoi am absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Craiova (promoţia 2013), urmând cursuri la buget-zi. În prezent lucrez ca jurisconsult la o asociaţie de proprietari din Motru”, a spus Alexandra Turcitu.

„Vocea … dar prețios din partea Celui de sus!”

aaaa

De când se știe, iubește muzica. Cânta de când era mic copil și spune că vocea sa, talentul său muzical sunt daruri din partea lui Dumnezeu. Prin cântecele pe care le interpretează, Alexandra Turcitu transmite emoție, dar și iubire.

Vocea sa te unge pe suflet, te liniștește, tânăra reușind să emoționeze chiar și pe cei mai „puternici” oameni. În fiecare duminică, Alexandra Turcitu participă la slujbă la Biserica Romano-Catolică din Motru și cântă, spre bucuria credincioșilor.

„De mic copil îmi place să cânt. Pentru mine nu este un talent, ci un dar preţios din partea Celui de sus. Cântecul este un mod prin care eu mă pot exprima, prin care transmit emoţie celor din jur şi totodată îmi linişteşte sufletul. Mă consider o norocoasă pentru faptul că Dumnezeu m-a înzestrat cu o voce blândă şi caldă şi îi mulţumesc în fiecare zi pentru că îmi dă putere şi este alături de mine la fiecare pas. Nu am niciun fel de pregătire muzicală.

Am avut doar ureche muzicală şi astfel am învăţat să cânt. În corul Bisericii Romano-Catolice cânt de foarte mult timp. Nu ştiu exact câţi ani aveam când am cântat prima dată. Îmi amintesc însă că eram un copil şi îmi bătea inima foarte tare de fiecare dată când cântam. Mă încurajam în gând şi îmi spuneam că trebuie să cânt frumos, pentru că Dumnezeu mă ascultă”, a povestit frumoasa Alexandra Turcitu.

14938024_1322879677745425_1483140511_n

„Dumnezeu este forța mea!”

Slujbele sunt mult mai frumoase de fiecare dată când, în cor, se află Alexandra Turcitu. Nu lipsește de la liturghie, cu toate că este tânără, spune că mereu își face timp pentru a merge la biserică. Acolo este refugiul său, aici sufletul se liniștește și gândurile se limpezesc.

„În momentul în care cânt la biserică, simt cum mi se descarcă sufletul. Încep să mă simt liniştită, să mă simt în siguranţă departe de toate răutăţile din lume. Cântând la sfânta liturghie, eu mă rog de două ori. Cântecele sunt şi ele rugăciuni. (…) Dumnezeu este pentru mine forţa mea şi farul luminos din furtună. Îmi face plăcere să merg duminica la biserică şi în celelalte zile de sărbătoare. De mic copil am crescut în spiritul credinței al valorilor morale, de aici și principiile mele de viață după care mă ghidez. Biserica este singurul loc în care mă simt protejată.

Din păcate, în ziua de azi tinerii nu mai merg la biserică, având alte preocupări. Însă nu trebuie să uităm un lucru: la fel cum avem nevoie de mâncare, de băutură, de haine, la fel avem nevoie şi de hrană pentru suflet. Sunt o tânără simplă care are aceleași preocupări ca toți cei de vârsta mea. Însă diferența o face faptul că din timpul meu mereu găsesc o oră pentru a merge la biserică și a mă ruga”, a spus Alexandra. hhhh

Pasionată de lectură

În urmă cu mai mulți ani tânăra a participat la spectacole de dans și muzică care au avut loc la Motru. La acestea, Alexandra cânta și dansa alături de colegii săi de clasă. Era în liceu în vremea aceea:

„Îmi amintesc că în timpul școlii participam la diferite serbări unde cântam diverse cântece, iar în liceu s-a organizat un mic spectacol cu ocazia Zilei Francofoniei și am cântat melodia Pour que tu m´aimes encore- Celine Dion. Am participat, de asemenea, la spectacole organizate de Casa de Cultură Motru cu diferite cântece, dansuri de societate și nu numai. Unul din cântecele cu care  am debutat pe scenă, fiind elevă, a fost melodia Ochii tăi – Ana Maria. Îmi este dor de acea perioadă când aveam asemenea activități.

Îmi este dor să fiu copilul de odinioară lipsit de griji!”, a afirmat motreanca. Pe lângă faptul că adoră să cânte, tinerei îi place foarte mult să citească. Prin lectură, orizontul fiecărui om se lărgește, iar creierul devine un mic laborator de idei și imagini, spune fata.

„Îmi place să urmăresc diferite filme și seriale tv. Îmi plac plimbările în natură, pentru că astfel mă pot bucura de tot ce Dumnezeu ne-a lăsat pe Pământ. Sunt pasionată de fotografie. Ador să surprind natura în diferite momente ale zilei (de la răsărit până la apus), fiind o fire mai romantică. De asemenea, îmi place să surprind prin fotografie diferite stări ale prietenilor, inclusiv cele prin care trec personal. Timpul liber îl petrec cu oamenii dragi mie și cu prietenii. Pentru mine timpul este foarte prețios și nu-mi permit să-l pierd oricum și cu oricine. De aceea profit de fiecare clipă din viața mea, pentru că azi sunt, dar mâine nu se știe ce se poate întâmpla”, a declarat tânăra.

alexandra-turcitu-q

Persoană corectă și caldă, cu mult bun simț

A învățat de la părinții săi că cel mai important în această viață este să fii om, bun și respectuos, corect față de alții, cu bun simț. Alexandra Turcitu spune despre sine că uneori are prea mult bun simț în comparație cu vremurile în care trăim. Îi place să îi știe fericiți pe cei din jurul ei, prețuiește prietenia, viața și oamenii.

„În relațiile cu oamenii, dar mai ales cu prietenii, sunt genul de persoană corectă, cu bun-simț (câteodată prea mult pentru timpul în care trăim) și de aceea așteptările din partea celorlalți sunt pe măsură. Uneori am greșita impresie că dacă eu sunt o astfel de persoană, toți ceilalți ar trebui să fie ca mine, de aici și dezamăgirile care mă copleșesc uneori.

De multe ori mi-am pus persoanele de lângă mine pe primul loc, eu rămânând în plan secund. Îmi place să-i știu fericiți pe cei din jur și de fiecare dată când am ocazia să ajut, o fac cu mare drag.  Fiind educată după asemenea valori morale, acum îmi este destul de greu să mă adaptez societății din ziua de azi, deși de cele mai multe ori am de pierdut prin felul meu de a fi. Principalul lucru în viață este familia.

Apoi îmi doresc vremuri bune și decente pentru noi, tinerii. Sunt singură și îmi doresc ca pe viitor să-mi întemeiez o familie alături de care să-mi continui drumul în viață. Familia, așa cum a lăsat-o Dumnezeu, este o mică lume născută din iubire”, a încheiat Alexandra Turcitu.

14936996_1322883007745092_382017018_n

 

 

 

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.