Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Moș Crăciun a venit tocmai din Norvegia la localnicii din cătunul de rudari Galbenu, din comuna Baia de Fier. Este vorba de o fundație norvegiană, care le-a adus cadouri copiilor și le-a oferit celor sărmani o masă copioasă la un restaurant din localitate. 

Reprezentanții organizației non-guvernamentale HOUSECHURCH, din Norvegia, au venit, pentru al doilea an, în cătunul de rudari Galbenu, unde cea mai mare parte a localnicilor trăiesc în sărăcie, pentru că nu au venituri.

Soții Asbjørn and Brynhild Handeland, reprezentanții organizației, au mers la școala și la grădinița din Galbenu, unde le-au oferit copiilor 53 de pachete cu dulciuri, jucării, sucuri și alimente specifice sărbătorilor de iarnă. „Darurile pe care le primiți astăzi de la HOUSECHURCH reprezintă un simbol și sper că vă veți bucura de aceste daruri și veți avea parte de un Crăciun Fericit“, a spus Brynhild Handeland.

Reprezentanții organizației le-au cântat copiilor un cântec specific sărbătorilor de iarnă în limba norvegiană, iar, în schimb, micuții din comunitatea de rudari au cântat un colind.

Au mâncat la un restaurant din Baia de Fier

Norvegienii nu s-au oprit aici și i-au invitat pe cei mai sărmani localnici din cătunul Galbenu la un restaurant, unde au avut parte de o masă copioasă. Aproximativ 50 de persoane s-au bucurat de bunătățile oferite. Totul a fost achitat de organizația norvergiană. „Am venit împreună cu soția mea și am vrut să aducem spiritul Crăciunul în această comunitate. Și Iisus Hristos ne-a împărtășit viața Lui, așa și noi trebuie să împărțim din ceea ce avem noi“, a precizat Asbjørn Handeland.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.