Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a fost prezent duminică, 5 februarie, în mijlocul obştii monahale de la Mănăstirea „Sfânta Treime” din localitatea gorjeană Strâmba Jiu. Înaltpreasfinţitul Părinte a săvârşit aici Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Foto 1 Foto 3

În Duminica numită a Vameşului şi a Fariseului, zeci de credincioşi au participat la Sfânta Liturghie arhierească săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, la Mănăstirea „Sfânta Treime” din Strâmba. Din soborul de preoţi şi diaconi care a slujit alături de IPS Irineu a făcut parte  şi părintele protosinghel Vladimir Dărângă, eclesiarhul Catedralei mitropolitane „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, precum şi părintele protopop  Ionuţ Câmpeanu de la Protoieria Târgu Jiu Sud.

Foto 2

Mănăstirea „Sfânta Treime” este situată la mai puţin de 10 kilometri de oraşul Turceni și este un vechi centru monahal ridicat de către logofătul Stoichiţă Roşianu şi familia acestuia între anii 1597-1599, pe  locul unui vechi schit menţionat în anul 1525 ca metoc al Mănăstirii Govora. Mănăstirea a fost distrusă aproape în întregime de un incendiu în anul 1724, a fost restaurată de mai multe ori de-a lungul secolelor, mulţi ani funcţionând ca biserică de parohie. Ultima restaurare a sfântului aşezământ monahal a fost încheiată în anul 2013, slujba de resfinţire fiind săvârşită în Duminica Pogorârii Duhului Sfânt de către IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.