Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Ministrul Turismului, Mircea Dobre, într-un interviu acordat unei agenții de presă, a anunțat că va începe din 5 septembrie dezbaterile pe proiectul Legii turismului. Dezbaterile vor avea loc în toate regiunile țării până la sfârșitul lunii septembrie, după care va fi trimis spre dezbatere în Parlamentul României. După 5 septembrie, ministrul Dobre va veni în Gorj pentru a participa la dezbaterea noii legi.

Legea turismului va intra în dezbatere publică, iar ulterior, documentul va merge la Parlament pentru dezbatere și aprobare și apoi la președintele României pentru promulgare. Oficialul a declarat că fiecare județ din România poate să ofere ceva din punct de vedere turistic, însă lipsa unei culturi de marketing reprezintă o reală problemă și de aceea „trebuie să lăsăm orgoliile la o parte și să ne punem mult mai bine în valoare”. De asemenea, ministrul Turismului susține că deși este important să atragem turiști străini în România, este la fel de important să îi păstrăm pe români în țară sau să îi aducem aici pe cei care lucrează în străinătate. „(…) Nu este o lege foarte stufoasă, are în jur de 30 de pagini, și unii susțin că nu scrie mai nimic în ea. Scrie! Acolo avem obligațiile administrațiilor publice centrale și locale, dar și drepturile și obligațiile turiștilor. Poate este în premieră faptul că și turiștii au obligații, pentru că și ei ar trebui să protejeze locul unde își desfășoară vacanța. Sunt și niște sancțiuni, iar o altă noutate este acel Sistem Informatic de Evidență a Activității de Turism din România, foarte bine pus la punct, ținând cont de faptul că am atins inclusiv directiva europeană privind protecția datelor cu caracter personal, care va intra în vigoare de la anul. Avem stabilit un calendar în care vom dezbate public această lege. Voi merge în fiecare regiune istorică a României, începând cu data de 5 septembrie, iar o primă dezbatere publică va fi în județul Prahova, împreună cu reprezentanții instituțiilor publice locale, dar și cu operatorii economici din acest județ și din județele limitrofe județului Prahova. Pe 6 septembrie mergem la Brașov, ulterior la Gorj, și pe urmă în celelalte regiuni: Maramureș cu județele limitrofe, zona Moldovei și Bucovina, la Neamț, și mai jos, în Constanța”, a declarat ministrul Mircea Dobre pentru Agerpres.

Oficialul a dat asigurări că va fi prezent la fiecare dezbatere care va avea loc, mai ales că își dorește să discute și cu „micii jucători” din domeniul turismului. „Cred că este momentul să fim și într-o dezbatere publică. Îmi doresc să merg în țară, pentru că nu trebuie să discutăm doar cu marii jucători, ci și cu cei mici, care nu au posibilitatea să vină la dezbaterile de la minister și de aceea vom merge noi la dânșii, ca să obținem tot ce este mai bun din această lege. În 6-7 septembrie va fi în prima lectură în cadrul unei ședinței de Guvern, iar dezbaterea publică va continua până la finalul lunii septembrie, după care va pleca pe circuitul de avizare către celelalte ministere și sper că undeva pe la sfârșitul lunii octombrie să fie în Parlamentul României, iar până la finalul anului să avem promulgată această lege de către președintele României”, a afirmat Mircea Dobre, ministrul Turismului.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.