Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” marchează împlinirea a 115 ani de la nașterea lui Mircea Eliade, prin organizarea unei expoziții omagiale de carte, corespondență și manuscrise inedite  Expoziția va fi disponibilă  în perioada 09-31 martie 2022, în cele două saloane expoziționale din holul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Dintre titlurile expuse în salonul expozional de la parterul instituției, amintim:

În vitrinele salonul expozițional aflat la etajul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” vor fi expuse cărți scrise de Mircea Eliade, ce provin din fondurile de carte Basarab Nicolescu și Vintilă Horia. De asemenea, vor fi expuse documente inedite, corespondență purtată între Mircea Eliade și Horia Vintilă în perioada 1949-1966. Documentele, valoroase și inedite, constituie un adevărat depozit al memoriei noastre culturale din exil.

Mircea Eliade s-a născut la data de 9 martie 1907, în București, și a încetat din viață la 22 aprilie 1986, în Chicago, Ilinois, S.U.A. A fost unul dintre cei mai mari scriitori, filosofi și istorici ai religiilor, unul dintre titanii exilului românesc, membru post-mortem al Academiei Române. A lăsat posterității o opera de mare valoare: peste 30 de volume științifice, opere literare traduse în 18 limbi, eseuri, articole cu tematică variată.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.