Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Ministrul Turismului, Mircea Dobre, a declarat marţi, la Târgu-Jiu, că în judeţul Gorj se îmbină foarte bine turismul clasic cu cel cultural, chiar şi cu cel balnear. Din punctul său de vedere, zona noastră are aproximativ toate formele de turism care pot exista în ţară. 

Autoritățile din Gorj s-au întâlnit cu ministrului Turismului, Mircea Dobre, la Prefectura Gorj, unde a avut loc o dezbatere în cadrul căreia s-a discutat despre potențialul turistic al județului Gorj, dar și despre soluții care să ducă la creșterea numărului de turiști. La discuții au fost invitați primari ai unităților administrativ teritoriale cu potențial turistic, operatori economici de turism și cabanieri sau proprietari de pensiuni din județul Gorj. Potrivit autorităților, s-a discutat despre obiectivele de investiții, modalități de găsire a unor soluții de creștere a vizibilității ofertei turistice locale la nivel regional, național și internațional cu ajutorul și sprijinul Ministerului Turismului. În perioada următoare va fi semnat câte un protocol cu toate Consiliile Judeţene din ţară pentru a stabili care sunt priorităţile fiecărei zone în parte şi „se va începe argumentat o promovare a traseelor turistice”.

„Gorjul este unul dintre cele mai importante județe cu un potențial turistic care acoperă toate ramurile. Judeţul Gorj reprezintă, din punct de vedere turistic, o importanţă deosebită. Se îmbină foarte bine tot ce înseamnă turism cultural cu cel clasic, chiar şi cu turismul balnear. Este un judeţ binecuvântat din acest punct de vedere deoarece are aproximativ toate formele de turism care pot exista în România şi toate aceste forme, cele mai importante, le găsim chiar în acest judeţ. Am dezbătut cu cei prezenţi, am discutat despre masterplanul de investiţii, despre legea turismului, şi despre alte aspecte privind organizarea activităţii de turism în România. Vom semna un protocol cu toate Consiliile Județene, cu fiecare în parte și și vom stabili care sunt prioritățile, vom începe argumentat o promovare a traseelor turistice. Legea turismului va fi dezbătută public. Voi mai participa la astfel de dezbateri. (…) În masterplanul Ministerului Turismului vor fi incluse și obiective din toată țara. Trebuie să recunoaștem că cei mai importanți turiști ai României sunt românii. (…)”, a spus ministrul Mircea Dobre la Târgu-Jiu.

Reprezentanții proprietarilor de pensiuni din zona montană Rânca i-au solicitat sprijinul în ceea ce privește dezvoltarea stațiunii. Ministrul Dobre a mai spus că le-a transmis operatorilor din turism prezenţi planurile pe care ministerul de resort le are pentru perioada următoare, respectiv legea turismului, masterplanul de investiţii, precum şi alte aspecte privind organizarea activităţii de turism în România. Ministrul  a vizitat Parcul Central și operele lui Constantin Brâncuși, dar și zona montană Rânca. Alături de autoritățile județene, acesta a mers și pe Transalpina.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.